Különleges medence épült Lengyelországban, ennyi víz kell a megtöltéséhez - videó

Ősszel nyílik a világ legmélyebb úszó- és búvármedencéje Mszczonówban.

Idén ősszel nyílik meg a világ legmélyebb úszó- és búvármedencéje a közép-lengyelországi Mszczonówban: a 45 méter mély medence megtöltéséhez több mint 8 ezer köbméter vízre van szükség.

A DeepSpot elnevezésű komplexumban a medence mellett hotel, étterem és konferenciaközpont is helyet kap. A különleges medence a nagyközönség minden tagja előtt nyitva  áll majd, elsődleges célközönsége azonban a búvárok és a tengerészetnél szolgálók lesznek.

“A DeepSpot a legjobb megoldás azon búvárok számára, akik fejleszteni akarják képességeiket, biztonságos, kényelmes, stabil környezet a búvárkodás gyakorlására. Egyáltalán nem befolyásolja a kinti időjárás, az év minden napján nyitva áll majd” – mondta Bartek Wiecek, a beruházás illetékese.
 

A vízhőmérséklet valamivel magasabb lesz, mint a hasonló létesítményekben, ami azt jelenti, hogy a búvároknak nem kell speciális hőszigetelésről gondoskodniuk.

Negyvenöt méteres mélységével a DeepSpot csaknem 5 méterrel körözi le a jelenlegi csúcstartót, az észak-olaszországi Montegrotto Termében lévő Y-40 The Deep Joy nevű medencét.

A DeepSpot egyik különlegessége a medencén belüli víz alatti alagút lesz, amelyből “szárazon” lehet megfigyelni a búvárokat.