Életstílus

2019.03.18. 16:02

Különleges medence épült Lengyelországban, ennyi víz kell a megtöltéséhez - videó

Ősszel nyílik a világ legmélyebb úszó- és búvármedencéje Mszczonówban.

MTI

Idén ősszel nyílik meg a világ legmélyebb úszó- és búvármedencéje a közép-lengyelországi Mszczonówban: a 45 méter mély medence megtöltéséhez több mint 8 ezer köbméter vízre van szükség.


A DeepSpot elnevezésű komplexumban a medence mellett hotel, étterem és konferenciaközpont is helyet kap. A különleges medence a nagyközönség minden tagja előtt nyitva  áll majd, elsődleges célközönsége azonban a búvárok és a tengerészetnél szolgálók lesznek.


"A DeepSpot a legjobb megoldás azon búvárok számára, akik fejleszteni akarják képességeiket, biztonságos, kényelmes, stabil környezet a búvárkodás gyakorlására. Egyáltalán nem befolyásolja a kinti időjárás, az év minden napján nyitva áll majd" - mondta Bartek Wiecek, a beruházás illetékese.

 


A vízhőmérséklet valamivel magasabb lesz, mint a hasonló létesítményekben, ami azt jelenti, hogy a búvároknak nem kell speciális hőszigetelésről gondoskodniuk.


Negyvenöt méteres mélységével a DeepSpot csaknem 5 méterrel körözi le a jelenlegi csúcstartót, az észak-olaszországi Montegrotto Termében lévő Y-40 The Deep Joy nevű medencét.


A DeepSpot egyik különlegessége a medencén belüli víz alatti alagút lesz, amelyből "szárazon" lehet megfigyelni a búvárokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!