Életstílus

2009.05.14. 12:27

Mars tér – buszpályaudvar és piac, Szeged

Mindig forgalmas a szegedi Mars tér: vásárlók és utazók kavalkádja jellemzi nappal, éjszaka pedig a fiatalok veszik birtokukba.

A Rókus városrész, valamint a város egyik tömegközlekedési és piacközpontja. Mindig nyüzsög a vásárlóktól, utazóktól. A nonstop bolt és büfék miatt éjszaka sem kihalt, ha jó az idő. A piacon a friss hústól, zöldségektől a virágokon át a kozmetikai cikkekig, ruhákig rengeteg minden megtalálható, persze az elmaradhatatlan lángos, sült kolbász is. Nyugati részén található a híres Csillag börtön, de gimnázium és egyetemi épület is található itt.

A Mars tér nevét a római hadisten után kapta, és bár a szocializmus évei alatt az „s" betű „x" betűvé változott, a szegediek maguk között a régi néven emlegették a visszanevezésig. A legújabb tervek szerint új szórakoztató- és bevásárlóközpontjává válik a városnak a közeljövőben.

Megközelítés:
Gyalog a centrumból, azaz a Széchenyi tértől a Mikszáth Kálmán utca vezet oda vagy a Városháza körüli, ezzel párhuzamos utcák. Az 1-es villamos „Rókusi templom" megállója a Mars tér, továbbá rengeteg busz, valamint az 5-ös, 7-es, 9-es troli áll meg ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!