Életstílus

2013.05.28. 22:19

Megvan a harmadik Bridget Jones-könyv címe

Helen Fielding több mint egy évtizeddel a Bridget Jones-történet második része után állt neki megírni a bestseller szingliregény harmadik kötetét.

Nyilvánosságra hozta a kiadó a készülő új Bridget Jones-könyv címét. A sikeres széria harmadik darabja Bridget Jones: Mad About the Boy címmel lát majd napvilágot októberben.

Helen Fielding több mint egy évtizeddel a Bridget Jones-történet második része után állt neki megírni a bestseller szingliregény harmadik kötetét. Hogy pontosan milyen kalandokba is keveredik az újabb történetben a hősnő, azt nem árulta el. Arra a kérdésre, hogy a cím kire utal, vagyis ezúttal melyik "fiúért" őrül meg Bridget Jones, az írónő csak rejtélyesen felvonta szemöldökét és annyit mondott: Bridget továbblépett.

A kiadó azonban annyit elárult, hogy Bridget az új történetben már a negyvenes éveiben jár, de még mindig vezet naplót, és az sms-ezés, illetve a közösségi média világába merülve navigál az internetes társkeresés zátonyai között - írta a The Independent című brit napilap online kiadása.

Mint a szerző megerősítette, Daniel Cleaver és Mark Darcy - Bridget állandó udvarlói, akiket a regények nagy sikerű filmváltozataiban Hugh Grant és Colin Firth alakított - megjelennek a könyvben, amely Nagy-Britanniában október 10-én, az Egyesült Államokban pedig öt nappal később lát napvilágot.

Bridget Jones történetét eredetileg a The Independent hasábjain olvashatta folytatásokban a közönség. Az első két regény, a Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök 1996-ban, illetve í98-ban jelent meg, és negyven nyelven összesen több mint 15 millió példányban kelt el. Fielding hét évvel ezelőtt visszahozta hősnőjét a lap hasábjaira. Az akkori végkifejlet szerint Bridgetnek gyermeke született Daniel Cleavertől - a történet egy újabb filmet is ihletett, amelynek munkálatait a Working Title Films produkciós cég ugyan megerősítette, ám amelyre Colin Firth április végi nyilatkozata szerint még lehet, hogy sokat kell várni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!