felesleg nélkül

2021.04.03. 07:11

Miskolcon nyitott új raktárat az Élelmiszerbank

A szervezet célja, hogy közelebb vigye a segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nélkülözőkhöz.

Miskolc, 2020. november 27. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei tartósélelmiszer-adományt pakolnak a Tesco áruházban Miskolcon 2020. november 27-én. A koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére és az ünnepi időszak megsegítésére a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi karácsonyi adománygyűjtését. Három napon át, november 27-én, 28-án és 29-én országszerte közel 160 település több mint 250 áruházában várják a lakosság élelmiszer-adományait. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Miskolcon nyitott új raktárat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A szervezet közleményében azt írta, célja, hogy közelebb vigye a segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nélkülözőkhöz, a helyi élelmiszer-forgalmazók és -gyártók támogatásával hatékonyabb ellátást biztosítson a térségben működő karitatív szervezeteknek, és több étel jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna ennivaló megy veszendőbe. Az Élelmiszerbank célja, hogy a felhalmozódó felesleget rászorulóknak adja, ezzel elősegítve az éhezés és a pazarlás csökkenését. A szervezet egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat – ismertették.

A budapesti központtal működő egyesület országos lefedettségét mintegy 450 partnerszervezete biztosítja, ennek köszönhetően évente több mint 250 ezer nélkülözőhöz jut el élelmiszeradomány. Tavaly 8400 tonnányi, 7 milliárd forint értékű ételt kaptak a rászorulók.

Borítókép: A Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei tartósélelmiszer-adományt pakolnak a Tesco áruházban Miskolcon 2020. november 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!