Ki ne öntse!

2020.09.29. 11:16

Mutatjuk, mi mindenre jó a tészta főzővize

A tészta főzővize legtöbbször a mosogatóban végzi, pedig nagy kár érte. Ugyanis nagyon sok mindenre felhasználhatjuk. Mutatjuk, hogy mire – írja a Hot! sztármagazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Forrás: Shutterstock

Viráglocsolás

A tésztáról leszűrt víz keményítőt és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek jót tesznek a növényeknek. Hagyjuk kihűlni a vizet és locsoljuk meg a virágokat, hálásak lesznek érte!

Szószok, pestók hígítása

Egy kanál főzővíz csodát tesz a tésztaszószokkal, vagy pestókkal. Ha a tészta vízéből egy kanálnyit hozzákeverünk a szószhoz, sokkal krémesebb lesz.

Kelt tészták készítése

Ha házi kenyeret, vagy pizzát készítünk, akkor is fel tudjuk használni a maradék főzővizet. Sokkal finomabb lesz a kelt tészta, ha sima víz helyett a tészta főzővizét használjuk a gyúráshoz.

Mosogatás

Talán meglepő, de nagyon jól lehet mosogatni a tészta főzővizével. A keményítő a vízben kioldódik és olyan, mint egy természetes mosószer, el lehet távolítani vele a szennyeződéseket.

Hajmosás

Talán furán hangzik, hogy hajmosáskor egy tál főzővízzel öblítsük le a hajunkat. Pedig bizony, akár hisszük, akár nem, a sós, keményítős víz tökéletes a haj regenerálására. Ha száraz, töredezett a haja, akkor először öblítse át a tészta főzővízével, majd mossa meg samponnal.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!