ingyenes és hatásos

2020.02.05. 14:48

Mutatunk néhány természetes energiafokozót

Ha fáradtnak érzi magát, nagyon kimerült, akkor is van megoldás.

Forrás: Shutterstock

A Diéta és Fitnesz remek tippjeivel segítünk, hogy újra lendületbe jöjjön! A kellemes zenék és a finom illatok segítségével remélhetőleg hamarosan jobban érzi magát.

1. Fülbemászó dallamok

Napi egy óra zenehallgatás csökkenti a fáradtságot. A zene ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszik a sejtek növekedésében, regenerálódásában. Csak arra figyeljen, hogy kellemes zenét hallgasson.

A támogató, ismerős hangok segítenek elűzni a stresszt és csatasorba állítják a hangulatjavító hormonokat.

2. Finom érintés

Ha túlságosan elfáradt, érintsen meg egy tárgyat. Tartson a keze ügyében egy gyűrűt vagy egy lapos követ, amit ilyenkor dörzsöljön meg a hüvelykujjával.

Persze a legjobb, ha kéznél van a partnere, hiszen egy kéz- és lábmasszázsnál nincs üdítőbb.

3. Élénkítő színek

A sárga szín élénkít, de pozitív hangulata van a narancssárgának és a lilának is.

Ha a falakat nem is tudja átfesteni, apró, színes kiegészítőkkel – vázákkal, gyertyákkal, kis dísztárgyakkal, vidám lámpákkal – növelheti éberségét.

4. Ingerlő illatok

Gondolta volna, hogy ha a szórakozóhelyeken narancsvirággal vagy borsmentával illatosítanak, a vendégek áttáncolják az éjszakát? Ezek ugyanis természetes élénkítő hatásúak, segítenek elfojtani a stresszt.

Ha úgy érzi, energiaszintje apadni kezd, csepegtessen néhány csepp narancs-, borsmenta- vagy fahéjolajat a csuklójára, és pár perc múlva már érzi is az élénkítő hatást.

5. Beszélgetés és rágózás

Beszélni öröm! Beszéd közben ugyanis fokozott agyi aktivitás jön létre, ami élénkít.

A rágógumizás is fokozza az energiaszintet: rágás közben ugyanis izomfeszültség jön létre, ami növelheti a pulzusszámot és az éberséget, serkentve az idegrendszer működését.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!