Sokoldalú

2020.09.11. 11:54

Nem csak főzéskor hasznos a konyhasó

Egyik legősibb és legalapvetőbb fűszerünk a háztartás szinte bármely területén a segítségünkre lehet.

Forrás: Shutterstock

Frissen tartja

A szeletelt alma barnulása könnyen megelőzhető egy gyors sós vizű fürdővel. Keverjen el fél teáskanál durva szemű sót egy csésze hideg vízben, majd áztassa benne az almaszeleteket 10 percig. A leszűrt gyümölcsöt utána fogyasztásig tárolja a hűtőben – javasolja a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin összeállítása.

Jégvarázs, sóvarázs

A rögtönzött házibulik „gyilkosa” a nem megfelelően behűtött ital. A következő módszerrel azonban akkor is jéghideg nedűket szervírozhat, ha nem készült fel időben a vendégek fogadására. Tegye a langyos bort vagy pezsgőt magas falú edénybe, majd lapátoljon rá egy kevés jeget, és hintse meg néhány evőkanál durva szemű sóval. Folytassa a rétegezést addig, amíg az edény meg nem telik. Végül öntse fel az egészet vízzel. 10-12 perc múlva már pukkanhat is a dugó!

Ha kapar a torok...

Legyen szó akár egy végigbeszélt napról, akár egy kellemetlen őszi megfázásról, az első krákogások után még nem érdemes egyből a gyógyszerszekrényhez rohanni. Inkább keverjen össze 1 rész sót 2 rész langyos vízzel, és gargarizáljon vele naponta egyszer, erősebb fájdalom esetén pedig akár három-négyszer is! A sós víz csillapítja a fájdalmat, és csökkenti a gyulladást is a torok beteg szöveteiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!