Hallgassa élőben!

Nemzetközi elismerést kapott az ízületkímélő kutyahámjáért egy magyar cég

A 20 éve kutyafelszerelések gyártásával foglalkozó magyar vállalat fejlesztése a világ egyik legtekintélyesebb design- és formatervezési díját nyerte el. l

Magyar vállalat fejlesztése, az ízületkímélő kutyahám lett a Red Dot Award 2019 egyik díjazottja. A 20 éve kutyafelszerelések gyártásával foglalkozó JULIUS-K9® az esseni Design Zentrum „piros pontját”, a világ egyik legtekintélyesebb design- és formatervezési díját nyerte el.
 

Forrás: julius-k9.com
Forrás: julius-k9.com

Az egyik legrangosabb nemzetközi elismerést jelenti, ha valaki megkapja az esseni Design Zentrum díját, és munkája szerepelhet a Red Dot Design Museum éves kiállításán. A díjat három fő területen adják át: kommunikációs design, designkoncepció és termékdesign – ez utóbbi kategóriában nyert díjat a JULIUS-K9® fejlesztése, maga mögé utasítva több mint ötezer pályázatot.

„Ízületkímélő hámunk megalkotásával új szintre kívántuk hozni a kutya-ember kapcsolatot. Ez a díj megerősít minket abban, hogy a design és a funkcionalitás egyformán fontos ismertetői a termékünknek”- mondja az elismerés kapcsán Sebő Gyula, a JULIUS-K9® alapítója.
 

Forrás: julius-k9.com
Forrás: julius-k9.com

Az elmúlt pár évben a díj kapcsán több magyar sikernek is örülhettünk. A Zeneakadémia Bartók Fesztiváljának imázsfilmje, a Kassák Múzeum új arculata, Borzák Márton munkái és a Lead82 stúdió több könyve is nyert az évek során.

A beküldött pályamunkák száma évről évre egyre magasabb – idén is tízezer felett volt a három fő területen -, a pályázók között pedig a világ legnagyobb vállalatai is megtalálhatóak: a korábbi években az Apple, a BMW, a Philips vagy a magyar fejlesztésű Teqball is nyert díjat.

Pánikban menekültek az emberek a budapesti hotel garázsából: több autó is felrobbant
Tűz ütött ki a mélygarázsban pénteken, többen robbanást is hallottak.
Borzalmasan indult a vasárnap: két baleset is történt, hat autó ütközött össze az M0-son
Hat kilométeres a kocsisor és 35-40 perccel több a menetidő az M0-s autóút M3-as felé vezető oldalán balesetek miatt – közölte az Útinform vasárnap reggel.
ATM-ből lopott Makón, keresi a rendőrség
A makói rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki készpénzt lopott egy makói ATM automatából.
Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőé
Ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója.
Tudja, hol van a kutya megkötve
Egyedi rekord fűződik Murányi László nevéhez: 1988 óta része a város közéletének, előbb tanácstagként, a rendszerváltás óta pedig önkormányzati képviselőként szolgálja Csongrádot.
Kellemetlen kudarc Kína ellen női vízilabdában
A tokiói olimpia női vízilabdatornájának B-csoportjában Kína két góllal legyőzte Magyarországot. Az első félidőben ment el a meccs, amikor a magyar csapat kapufákat lőtt, a kínai viszont gólokat szerzett. Ennek ellenére a magyarok bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a másik csoport meccsei után derül ki az ellenfél kiléte.