Hallgassa élőben!

Ötven év után találták meg egy orosz haditengerész tengerbe dobott üzenetét

A Shishmaref eszkimó falu közeléig jutott a palackposta.

Ötven éve a tengeren hánykódó palackpostát talált egy nyugat-alaszkai férfi, a levél szerzője egy orosz haditengerész volt.

Az anchorage-i KTUU televíziós csatorna jelentése szerint Tyler Ivanoff augusztusban találta a kézzel írott orosz nyelvű levelet, amikor Shishmaref eszkimó falu közelében tűzifát gyűjtött.
 

Shishmaref, 2019. augusztus 19. Tyler Ivanoff által 2019. augusztus 18-án közreadott kép arról a palackról, amelyet az alaszkai Anchorage-tol mintegy ezer kilométerre, északnyugatra talált tuzifagyujtés közben, Shishmarer közelében augusztus 13-án. A palackban egy 1969-es keltezésu, kézzel írt orosz nyelvu levél volt. MTI/AP/Tyler Ivanoff/Tyler Ivanoff
Tyler Ivanoff 2019. augusztus 18-án osztotta meg a képet arról a palackról, amelyet az alaszkai Anchorage-tól mintegy ezer kilométerre, északnyugatra talált tűzifagyujtés közben, Shishmarer közelében augusztus 13-án. A palackban egy 1969-es keltezésű, kézzel írt orosz nyelvű levél volt. Fotó: MTI/AP/Tyler Ivanoff/Tyler Ivanoff

    
Ivanoff a levélről készített fotókat kitette a Facebook közösségi portálra, s az üzenetet oroszul beszélők fordították le. Kiderült, hogy az 1969-ből származó írás az orosz haditengerészet üdvözlete volt.
    
Orosz újságírók megtalálták a levél eredeti szerzőjét, Anatolij Bocanyenko századost. A férfi nem is akarta elhinni, hogy ő írta a levelet, amíg meg nem látta az üzenet alatt az aláírását. Mint felidézte, 36 éves volt, amikor a levelet írta, és a Szulak nevű hajó fedélzetén szolgált.
   
 

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Autólízinggel vége a hitelmoratóriumnak
2021.09.25.
Támadások egy frissen javított, nulladik napi sebezhetőségen keresztül
A Microsoft a hónapban figyelmeztetést adott ki a CVE-2021-40444 számú, az Internet Explorer MSHTML böngészőmotorját érintő távoli kódvégrehajtási sérülékenység miatt.
Megvizsgálták a pokol kútjának fenekét, ijesztő dolgokra bukkantak
Először vizsgálták meg a Barhout, a jemeni „pokoli kút” fenekét: a 112 méter mély üregben a kutatók kígyókra, elpusztult madarakra és barlangi gyöngyökre bukkantak – a legendák ellenére természetfeletti jelenségekre viszont nem.
Felminősítette Magyarországot a Moody's
A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő az eddigi „ Baa3”-ról egy fokozattal „Baa2”-re javította a magyar államadós-osztályzatot.
Az abortuszhoz való jog védelméről fogadtak el törvényt a demokraták Amerikában
A törvénytervezetről tartott szavazás lényegében jelképes volt a demokrata párti többségű testületben, ugyanis a szenátus várhatóan nem fogja elfogadni.