Életstílus

2011.02.10. 20:10

Piros és szívecskés ajándékok ezer forint alatt

Szeged - Rózsaszín és piros plüssök, szívecskés nippek és képeslapok - ezer forint alatti ajándékokat kerestünk Valentin-napra Szegeden. Válogatáskazi helyett.

Delmagyar.hu

Ha visszatarthatatlan vágyat érzünk arra, hogy mindenképpen adjunk valamilyen ajándékot szerelmünknek Valentin-nap alkalmából, nem feltétlenül szükséges mélyen a zsebünkbe nyúlni. Ezer forintos, vagy még annál is olcsóbb ajándékok után kutattunk Szegeden, hogy a hazánkban körülbelül másfél évtizede népszerűvé váló ünnepre vásárolt meglepetés miatt ne kelljen kenyeret és vizet rágcsálni a hideg szobában a hónap utolsó hetében a korábbi kiadások miatt.

A kirakatokban sorra kínálják magukat a különböző nagyságú, szíveket szorongató macik, manók, kiskutyák, kiscicák, legények és leányok; fából, kerámiából, műanyagból, és ki tudja még milyen anyagokból. A LOVE felirat szinte kötelező motívum ezeken a nippeken (is), a "szeretlek" talán túl hosszú az ilyen pici polcdíszekre.

Ördögös, I LOVE YOU-s, piros és rózsaszín színű bögrék, vázák, kulcstartók, ceruzák, plüssállatok és puha párnák is kaphatóak ezer forint alatt, igaz ezek a legkisebbek a kínálatban, de persze tudjuk, hogy nem a méret a lényeg (elnézést). Egy romantikus idézetet vagy vicces mondókát hirdető hűtőmágnesen is megakadhat a vásárló szeme: ha szerelmünk gyakran nyitogatja a hűtő ajtaját, biztosak lehetünk benne, hogy annyiszor pillant majd az ajándékra és jut eszébe az, akitől kapta. (Hasonló hatást érhetünk el a képeslapokkal is.)

Film a Valentin-napról és a szerelemről, 2010-ből. Forrás: YouTube
Piros szívekkel díszített lufikat, a szalag végén egy szem díszdobozos bonbonnal például nyugodt szívvel vehetünk, egyszerű és kedves ajándék, ha kellőképp játékos természettel van megáldva a szívünk választottja. A csoki egyébként is praktikus ajándék, ráadásul a szerelmesek napjának közeledtével egymás mellett sorakoznak a

Az ajándékozás eredete

Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a XIV. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Egy történet szerint Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod." Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival. A vallásos, az egyházi liturgiában gyökerező eredete ennek az ünnepnek Jézusnak, mint égi vőlegénynek a megérkezése az égi esküvőre. (Forrás: wikipédia)

boltok polcain a csomagoláson piros szívekkel borított édességek.

Az inkább dekorációs elemek körébe tartozó ajándékot is vásárolhatunk ezer forint alatt, vagyis gyertyát, párologtatót, lampiont és illatos szirmokat. A pici bugyik vagy szívet szorongató méhecskét ábrázoló zoknik pedig máskor is hordhatók, nem csak február 14-én.

Válogatáskazi helyett

Ha inkább valami még személyesebbet szeretnénk adni szerelmünknek, vásárolhatunk egy papír fényépkeretet, amibe beleilleszthetjük az egyik közös képünket. Ha ráérünk és kedvünk van, saját magunk is feldíszíthetjük a keretet, ráírhatjuk a becenekveket... stb. Ha tudjuk, hogy a szívünk választottja hallgatja a rádiót, küldhetünk neki egy szerelmes számot, amiről tudja, hogy "csak nekünk, csak ő, és csak mi".

A saját magunk által összeállított válogatáskazi kora lejárt, pedig 20 évvel ezelőtt nem volt ennél romantikusabb ajándék sehol a világon! Most CD-re írhatjuk a kedvenc szerelmes számainkat, vagy készíthetünk egy szerelmes albumot az iPodra - csak egy kevés időt kell szakítani a gyűjtésre. És küldhetünk sms-t vagy mms-t is, ez sem kerül többe, mint egy ezres.

Megnézhetünk közösen egy szerelmes filmet a tévében, vagy dvd-n. Írhatunk szerelmes levelet, költhetünk egy verset, vagy elszavalhatunk egy már (más által) megírtat. Hazafelé a cukrászdában vehetünk a szerelmünk kedvenc sütijéből egy szeletet, vagy egyszerűen egy szálat a kedvenc virágjából - és mindezt nem csak február 14-én lehet elkövetni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!