Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

Rekordmagas volt az alkohol halálos áldozatainak száma Angliában és Walesben

Rekordmagas volt az alkohol halálos áldozatainak száma Angliában és Walesben 2020-ban: 7423-an haltak meg, húsz százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

Ez a statisztikák 20 éves története óta a legmagasabb érték – közölte a brit statisztikai hivatal Newportban csütörtökön.

A szakértők bár a számokat nem hozták közvetlen kapcsolatba a koronavírus-járvánnyal, utalnak az egészségügyi hatóságok adataira, melyek szerint a járvány kezdete óta megváltoztak az alkoholfogyasztási szokások.

A negyedéves adatok szerint van kapcsolat a halálos áldozatok számának növekedése és a koronavírus-járvány között.

Az alkohol halálos áldozatainak száma 2020 első negyedévében, tehát a pandémia kezdete előtt az előző év átlagának felelt meg. A többi negyedévben azonban az átlagnál többen halnak meg túlzott alkoholfogyasztás következtében, mint minden korábbi évben.

A negyedik negyedév értéke a valaha regisztrált legmagasabb – közölte a statisztikai hivatal.

Angliában és Walesben a koronavírus-járvány miatt több alkalommal rendeltek el szigorú kijárási és a személyes kapcsolattartási korlátozásokat. Az Egyesült Királyság többi országrésze, Skócia és Észak-Írország nem adott ki statisztikát az alkohol halálos áldozatairól.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

Erős a forgalom, de nincs fennakadás
Kicsit erősebb a forgalom a Tisza Lajos körúton, rakparton. Dugonics tér környékén, Aradi Vértanúk terénél sűrűsödik a forgalom, de komoly fennakadás nincs.
Múzeumok éjszakája: több mint 500 gyerekprogramot kínálnak országszerte
Szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal, köztük szabadtéri labirintussal, szabadulószobával, lovas műsorral, kincskereséssel várják a múzeumok a gyerekeket is.
A fertőzöttek száma 179,1 millió, a halálos áldozatoké 3,88 millió a világon
A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.
KGBéla továbbra sem tartja magát orosz kémnek, felmentésre számít
Kovács Béla, a Jobbik volt EP-képviselője felmentésre számít másodfokon is az Európai Unió intézményei elleni kémkedés vádja alól.
Városkártyával továbbra is ingyenes
Százmilliárdokat hoztak az oltások
„A jelentős mértékű átoltottság elérésével legalább hatszázmilliárd forintot nyert a magyar gazdaság” – mondta Parragh László.