Életstílus

2009.12.14. 23:02

Rossz, ha jó a férfi?

A bőrkabátos, borostás arcú macsó, azaz a "rosszfiú". Akitől a mama félt, aki egy kisebb kerületnyi női szívet tört össze, aki vonzó, kihívást jelent és egyszerűen csak kell. De miért?

Varga Alexandra

Egy amerikai felmérés szerint a nők több mint a fele sokkal jobban szeretne egy veszélyes férfival párkapcsolatot, mint jófiúval, azaz a bizonytalanság vonzóbb a biztosnál. A hölgyek lelkét és a kusza kapcsolatok orvoslóját, dr. Belső Nórát, az RTL Klub Reggeli és Csak csajok műsorának szakértő pszichológusát kérdeztük.

– Hogy is van ez? Mi, nők szeretünk szenvedni?
– Pontosan! Vannak nők, akik a biztonságot, kiszámíthatóságot keresik, mások pedig az ˝élményeket˝. Eleinte mindig izgalmasak azok a kalandok, amelyeket a veszélyes férfi nyújt a nő számára, hiszen vele felülhetünk egy ismeretlen hullámvasútra, amelynek sem a magasságait, sem a mélységeit, sem a sebességét nem ismerjük. A veszélyes férfi – nevezhetném rosszfiúnak is – többnyire erőt, magabiztosságot, esetenként agressziót is sugároz. Párválasztáskor ösztönösen azt a férfit keressük, aki a gyermekünk apja lehetne, a veszélyes rosszfiúból pedig árad, hogy férfias, ezért a nőt ösztönei vezethetik: ez a férfi várhatóan ˝erős˝ utódot fog nemzeni. Nem véletlen, hogy több kutatás is kimutatta, hogy a nők peteérésük környékén hajlamosabbak félrelépni egy nagyon férfias, megbízhatatlan macsóval. Ám a kapcsolatból fogant gyereket sokszor a megbízható partnerükkel nevelik fel... Sok nő vonzódik a rossz fiúkhoz, de gyakran az első csalódás után távol tartja magát tőlük. Más nőket viszont függővé tehet az érzelmi mérleghintázás, belegabalyodnak a kalandor hálójába, és nem tudnak, illetve gyakran nem is akarnak szabadulni onnan, hiszen a szenvedéssel teli mélypontokról mámorító érzelmi magaslatokba jutnak a rossz- fiú mellett.


– A jófiúknak szinte esélyük sem maradt a nőknél. Úgy látszik, a gyertyafényes romantikázást felváltotta a focimeccses sörözés...
– Kis fondorlathoz kell folyamodniuk a kedves, odaadó férfiaknak. A rosszfiúk rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amelyek vonzóak a nők számára, s amelyeket érdemes kialakítaniuk a többieknek is. Ilyen például az erős önérvényesítő képesség, az, hogy vállalják önmagukat és izgalmas életet élnek. A rosszfiúk továbbá látszólag lelkileg erősek. Ez általában nem valódi erő náluk, csak a gyengeség kompenzálása, a valódi belső erő azonban olyan tulajdonság, amelyre érdemes törekedni, de ez általában megvan a jó lelkű srácokban.

– Önnek már volt "rosszfiúja"?
– Volt, persze, de jófiúhoz mentem hozzá, aki néhanapján kicsit rossz, de pont amennyire kell!

Megszelídült rosszfiúk

Bár a nők azon próbálkozása, hogy megszelídítsék a rosszfiúkat, sokszor kudarcba fullad, azért vannak pozitív példák is. Például Russel Crowe, aki néhány éve még habzsolta az életet – és a nőket. Felesége, az ausztrál színész-énekesnő, Danielle Spencer mellett azonban lenyugodott, s mára nemcsak kétgyermekes apuka lett, de élete is gyökeresen megváltozott. A forgatások után rohan haza, minden szabadidejét csemetéivel tölti, s az újabb családbővítéstől sem riad vissza.

Russel Crowe

Russel Crowe
Hasonlóan járt Colin Farrell is, aki szintén a két végén égette a gyertyát: falta a nőket, szexmániás volt, s gyakori vendég volt a bárokban, ahol sokszor a végkimerülésig ivott, sőt a drogokat sem vetette meg. 2003-ban azonban akkori barátnője, Kim Boreanaz egy – sérült – kisfiúnak adott életet, s ezután a színész bevonult egy elvonókúrára. Mint mondta, most legfőbb célja, hogy minél többet lehessen a fiával, és mindent megadjon neki.

Colin Farrell

Colin Farrell
Johnny Depp, aki évtizedeken keresztül a rosszfiú mintaképe volt – ivott, drogozott s előfordult, hogy szétverte egy szálloda berendezését –, is jó pár éve lenyugodott már, s úgy tűnik, ez az állapot tartós is lesz nála. 1998-ban, A kilencedik kapu című film forgatásán ismerkedett össze Vanessa Paradis énekes- és színésznővel. Depp ma kétgyermekes mintaapa, s még a dohányzással is felhagyott.

Johnny Depp

Johnny Depp

Címkék#szex

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!