Életstílus

2010.01.18. 13:45

Saját vérükkel fiatalodnak a gazdag nők

A Drakula Terápia néven is említett kezelés során a páciens saját vérét fecskendezik az arcbőrbe. A mezoterápiához hasonló 500 fontos kezelés állítólag fiatalítja a bőrt. Csak erős idegzetűeknek.

A terápia, amely a francia dr. Daniel Sister találmánya, hivatalosan az S3 nevet viseli (Stimulated Self Serum). A kezelés során az orvos levesz a páciens karjából néhány ampullányi vért, majd különválasztja a vörösvérsejteket, a vérsavót és a vérlemezkéket. A vérsavóhoz aminosavakat és különféle vitaminokat ad, majd befecskendezi a páciens arcába.

A vér is fiatalít

A kezelés mindössze tíz percig tart, ezalatt számtalan injekciót adnak be az arc különböző részeire, a homlokba és a szem környékére. A folyamat a Daily Mail munkatársa szerint egyáltalán nem fájdalommentes, a szúrások helye azonban egyáltalán nem vérzik, nem sokkal később már csak piros pontok emlékeztetnek a hátborzongató eljárásra.

Ezeket sminkkel el lehet tüntetni, így ha muszáj, a páciens másnap meg tud jelenni a munkahelyén. Az újságíró ráncai eltűnéséről számolt be, és a kezelést követő hetekben is azt tapasztalta, hogy a terápia hatására az arcbőre számára megállt az idő. Bár a kezelés ideje alatt arra gondolt, hogy soha többé nem veti alá magát a kellemetlen terápiának, valószínűleg be fog jelentkezni a következő alkalomra is.

Az 500 fontba (155 ezer forintba) kerülő eljárás az orvos szerint megfiatalítja a száraz, ráncos bőrt, így nincs szükség szintetikus töltőanyagokra vagy fájdalmas lézeres hámlasztás alkalmazására. A kezelést 4-6 havonta ajánlatos elvégezni.

Dr. Sister a sportsérüléseknél és bizonyos fogászati eljárásoknál használt módszert, amikor a páciens saját vérsavóját fecskendezik a sérült területre, vegyítette a mezoterápiával.

Ez utóbbi eljárás során a speciális vitamin- és hatóanyag-komplexumot (többek között hyaluronsavat, polivitamint) mikroinjekciózással juttatják a bőr alá. A hatóanyagok egészen mélyre, vagyis a sejtek közé kerülnek.

Mindez a sejtek regenerációját hozza magával, ami a gyakorlatban nem mást jelent, mint hogy a vízhiányos ráncok kisimulnak és az arcbőr megújul.

Címkék#szépség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!