Életstílus

2010.01.14. 15:12

Szupergyors diéta: fogyj 3 kilót 3 nap alatt!

Az alábbi fogyókúrás és méregtelenítő étrenddel szenvedés nélkül megszabadulhatsz a felesleges kilóktól.

Ezekben az ételekben nincs cukor, alig tartalmaznak zsírt – viszont rengeteg bennük a vitamin. A 3 salaktalanító nap alatt akár három és fél kilót is leadhatsz. Ha ennél több feleslegtől szeretnél megszabadulni, akkor ismételd meg a kúrát, de csak 4 nap pihenő után. Ám a lazítás idején is kizárólag gyümölcsöt, zöldséget, sovány húst, halat, illetve teljes kiőrlésű termékeket fogyassz! Ez után még egyszer megismételheted a diétát.

Első nap

Reggeli: citrusmix
Keverj el 2 ek frissen facsart citromlevet és 1 ek mézet 2 dl langyos vízben, majd lassan kortyold el. Ezután kanalazz ki 1/2 rózsaszínű grépfrútot.

Ebéd: saláta
Ízlés szerint válogass össze fejes salátát, rukolát, spenótot, sárgarépát, almát, paradicsomot, újhagymát, gombát, és vágd mindet apróra. Majd keverd össze, adj hozzá kevés reszelt citromhéjat és 1 ek tetszés szerinti öntetet. A zöldségeket nyersen fogyaszd, hiszen így megőrzik vitamintartalmukat.

Uzsonna: tea
Készíts egy pohár kedvedre való gyümölcsteát, majd ízesítsd citrommal vagy 1 ek mézzel.

Vacsora: leves

Két adag levest főzz, mert másnap is ezt lesz a vacsora!
Vágj össze 2 sárgarépát, 1 nagy fej hagymát, 1 közepes karfiolt, majd tedd egy fazékba. Adj hozzá 2 liter vizet, ízesítsd babérlevéllel és főzd lefedve, közepes hőfokon, 30 percig. Aztán szűrd le, és ízesítsd 2 tk paradicsomsűrítménnyel és 1 leveskockával. Forrald fel újra, tálalás előtt pedig hintsd meg frissen aprított fűszernövényekkel. Ezúttal desszert is jár! 10 dkg friss gyümölcsöt keverj össze 2 ek joghurttal és 2 ek búzacsírával, majd lassan fogyaszd el.

Második nap

Reggeli: citrusmix, mint a fogyókúra első napján

Ebéd: saláta
Fogyassz sokféle zöldséget, hisz így különféle vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz juthat a szervezeted. Apríts össze friss fejes salátát, uborkát és piros húsú paprikát, majd keverj hozzá 2 ek kemény sajtot vagy 1/2 avokádót.

Uzsonna: tea, akár előző nap.

Vacsora: leves, mint előző este. Azonban desszertnek most valamilyen másfajta, de mindenképpen friss gyümölcsöt válassz.

Harmadik nap

Reggeli: ismét citrusmix

Ebéd: saláta
Ezen a napon a nyers zöldségekhez keverj 1 apróra vágott főtt tojást, 50 g apró kockákra vágott, legfeljebb 30% zsírtartalmú sajtot, illetve 1/2 avokádót és 1 ek szárított, natúr tökmagot.

Uzsonna: tea, mint az előző délutánon.

Vacsora: párolt zöldség, hal vagy csirke
Az előételhez párolj meg 25 dkg spárgát. Főételként pedig 15 dkg hal- vagy csirkemellfilét fogyassz 2 kisméretű főtt burgonyával, valamint 20 dkg párolt, zöld színű zöldségkörettel. Végezetül majszolj el 1 almát vagy 1 kivit.

Ajánlott folyadéklista

A diéta ideje alatt mondj le a kávéról és az alkoholról! Ezek helyett viszont fogyassz minél több ásványvizet vagy gyógyteát. Naponta 2 liter folyadékot igyál meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!