Életstílus

2007.10.17. 16:19

Tízből hat nőnek volt már szexuális viszonya kollégájával

Szerelmes kalandozásnak tűnik, de általában könnyekkel végződik a munkahelyi viszony. Egy tanulmány szerint tíz nőből hatnak már volt afférja kollégájával.

A megkérdezett nők 89 százaléka egyáltalán nem ítéli el, ha valaki szerelmi viszonyba bonyolódik egyik kollégájával, és ötven százalékuk tud ilyen munkahelyi kapcsolatról.

Bár a főnökkel való viszony mindenütt szigorúan tabunak számít, mégis széles körben elfogadott. A megkérdezett nők majdnem háromnegyede bírálóan nyilatkozik ezekről a viszonyokról – áll az egyik brit magazin, a More felmérésében. Úgy tűnik, azok a nők, akik sok időt töltenek a munkahelyükön, elpártolnak a bároktól, a kluboktól a partiktól és az internetes társkereséstől. Európai viszonylatban a brit férfiak és nők töltik a legtöbb munkaórát munkahelyükön. A fejlett országokban tekintve még a japánoknál is többet dolgoznak, a harmadik helyen pedig az amerikaiak állnak.

A nők munkaórája is folyamatosan nő, 1992 óta az elvárt munkaidő hetente 48 óra. A More magazin szerkesztője, Lisa Smosarski azt mondat: mivel a nők sok időt töltenek a munkahelyükön, egyáltalán nem meglepő, hogy az iroda hálószobává avanzsál. Ráadásul a munka sokkal jobban stresszeli az embereket, mint korábban, így a flörtölés természetes módszer arra, hogy a munkát az emberek elviselhetőbbé és élvezetesebbé tegyék. Továbbá az e-mailnek köszönhetően sokkal könnyebb a kollégákkal flörtölni. A tanulmány, amelynek során 2000 nőt kérdeztek meg, azt mutatja: 64 százalékuk flörtölt már férfi kollégával, és tízből kilenc nő már tetszett valamelyik munkatársának.

Daily Mail, Daniel Bates
Fordította: Nyemcsok Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!