Életstílus

2015.04.21. 08:21

Tízezerrel több gyermek ehet ingyen az idei szünidőben

Tavaly 2,64 milliárd forintot biztosított az állam erre a célra, idén pedig ennél több mint tíz százalékkal többet különítettek el.

Napokon belül megjelenik az a pályázat, amelynek részeként támogatást igényelhetnek az önkormányzatok a rászoruló gyermekek nyári szünidőben történő ingyenes étkeztetésére - olvasható a keddi Magyar Nemzetben.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság a lappal közölte, tavaly 2,64 milliárd forintot biztosított az állam erre a célra, idén pedig ennél több mint tíz százalékkal többet, hárommilliárd forintos forrást különítettek el. Az újabb emelésnek köszönhetően számításaik szerint további 10-12 ezerrel nőhet a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma.

A támogatásra minden olyan önkormányzat pályázhat, ahol rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek él. Tavaly 1270 önkormányzat pályázott.

A helyhatóságoknak a nyári szünidő alatt legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül kell biztosítania a rászoruló gyermekeknek a meleg ebédet - írja a napilap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!