Életstílus

2014.01.07. 12:45

Többen használták a Wizz Airt tavaly

Összesen 12 százalékkal, Magyarországon 23 százalékkal több utas használta a közép-kelet-európai diszkont légitársaságot.

MTI

A Wizz Air közép-kelet-európai diszkont légitársasággal tavaly 13,5 millió utas utazott, ami 12 százalékos növekedés 2012-höz képest, Magyarországról 2,2 millió utas utazott a légitársasággal, ami 23 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A légitársaság keddi közleménye szerint 2013-ban több mint 85 ezer Wizz Air járat szállt fel, amelyek 86 százalékos átlagos kihasználtsággal közlekedtek.

A légitársaság flottája jelenleg 45 darab Airbus A320 repülőgépből áll, amely az új gépek szállítását követően 53-ra bővül 2014-ben. Az új repülőgépek a légitársaság növekvő bázishálózatán szolgálnak majd. A Wizz Air már korábban bejelentette, hogy tizennyolcadik és tizenkilencedik bázisát az ukrajnai Lvovban és a romániai Craiovában nyitja meg 2014 során.

A következő hónapokban új útvonalakkal bővül a Budapestről, Bukarestből, Szkopjéből, Szófiából, Vilniusból és Varsóból elérhető útvonalhálózat is.

A légitársaság bejelentette, hogy új útvonalakat indít Budapestről Alicentéba és Doneckbe, amelyek üzemeltetését 2014-ben kezdi meg. Az új útvonalakkal kiegészülve a Wizz Air útvonalhálózata Budapestről és Debrecenből összesen 37 célállomást kínál majd.

A Wizz Air jelenleg több mint 300 útvonalat kínál 35 országba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!