TOP 7 trükk, aminek gyakran bedőlünk a boltokban

Ritkán gondolunk bele, hogy bizony nem mindig csak azt vesszük meg, amit a vásárlás előtt elterveztünk. A boltok ugyanis komoly marketingstratégiákat alakítanak ki, amelyekkel alaposan manipulálnak bennünket.
7. Csali árazás
 
A mozikban azt tapasztalhatjuk, hogy kicsi, közepes és nagy kiszerelésű üdítőket vagy nassolni valókat is árulnak. A köztük lévő árkülönbséget azonban szándékosan kicsire szabják, így inkább megvesszük a nagyobbat, pedig valójában egyáltalán nem akartunk annyit fogyasztani belőle.
6. A legdrágább fogás
Sok étterem az étlapjaira szándékosan elhelyez egy rettentően drága ételt. Ezzel elérik, hogy az amúgy több ezer forintos fogások árát se tartsuk soknak, hiszen a kiugró árúhoz hasonlítjuk, és így könnyebb szívvel fizetünk többet.
5. Elúszó lehetőség
Mindannyian hajlamosak vagyunk rá­harapni azokra az ajánlatokra, amelyekkel kapcsolatban egy bizonyos időhatárt (egy napot vagy sokszor csak néhány órát) szabnak meg a boltok. Ezek a most vagy soha ajánlatok elérik, hogy akkor is vásárolunk, ha alapvetően nem is terveztük.
4. Szupermarketek labirintusa
A boltok az árukészleteiket szándékosan úgy rendezik el, hogy biztosan végigjárjuk az egészet, mire a kasszához érünk. Hiába akarunk csak egy kiló kenyeret és némi szalámit venni, ezeket biztosan hátul fogjuk találni, hogy közben a műszaki és a ruhaosztályon is kénytelenek legyünk átverekedni magunkat – közben pedig garantált, hogy valami miatt elcsábulunk.
3. Áremelés akció előtt
Az órási, 70–80 százalékos akciókat érdemes fenntartásokkal kezelni. Az üzletek ugyanis a nagy leárazás előtt pár héttel felemelik egyes termékek árát, és ebből számolják a csábító akciókat.
 Így mondjuk egy óriási tévéhez valójában körülbelül csak 20 százalékkal olcsóbban juthatunk hozzá.
2. Egyet fizet, kettőt kap
Ruháknál, cipőknél és parfümöknél találkozhatunk elsősorban az egyet fizet, kettőt kap akciókkal. Az áruházak emellett olyan trükkökkel is csábítanak, hogy a második terméket féláron adják, vagy éppen az olcsóbb terméket ingyen szerezhetjük meg. Ez pedig remekül működik, hiszen akkor is kihasználjuk, ha nincs is rá szükségünk.
 
Magyarország termelte a legtöbb zöldáramot a régióban
Korábban nem látott folyamatokat hozott az áramtermelésben és fogyasztásban a koronavírus-járvány az év első felében.
Mintegy nyolcszáz településen támogatják az egyházi közösségi terek fejlesztését
Ezúttal kifejezetten a történelmi egyházak voltak a kedvezményezettek.
Enyhe földrengés volt Tolnában
A Richter-skála szerinti 2,4 magnitudójú földrengés 18 óra 43 perckor keletkezett.
Zalaegerszegi döntetlennel kezdett a Fehérvár
3-3 lett az eredmény.
Hamarosan visszakerül Szegedre a Pszichiátriai Klinika
Rövidesen visszaköltözik a Pszichiátriai Klinika Makóról Szegedre, de a folyamat időbe telik.
Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait
Mutatjuk, mely számokkal lehetett nyerni a héten.