Életstílus

2019.04.26. 22:43

Úgy tűnik, Londonban is fújt egyet Banksy

Úgy tűnik, a graffitivel a tiltakozók előtt tiszteleg az alkotó, de Banksy nem erősítette meg, hogy ő készítette volna a képet.

Egyre többen tulajdonítják Banksynek, a street art rejtőzködő brit művészének azt a stencilképet, amely a londoni Hyde Parknál, a Marble Arch melletti betonfalon egy éjszaka leforgása alatt tűnt fel - írta pénteken a BBC.


Banksy nem erősítette meg, hogy ő készítette volna a képet, amely egy kislányt ábrázol, mellette felirat:  From this moment despair ends and tactics begin (Ettől a pillanattól vége a kétségbeesésnek és kezdődik a harc).

    

Ez a hely az Extinction Rebellion nevű környezetvédelmi kampánycsoport bázisa, melynek aktivistái az elmúlt hetekben a klímavédelemért tüntetnek.

    

Úgy tűnik, a graffitivel a tiltakozók előtt tiszteleg az alkotó.

    

Az Extiction Rebellion bristoli csoportja - ebből a városból való Banksy is - a Twitteren azt írta, szerintük a tiltakozók csütörtök esti "záróünnepélye" alatt készült a graffiti.

    

Az aktivisták egy része, akik a Marble Archnál maradtak egész éjjel, azt mondták, "száz százalékig biztosak abban", hogy a rejtőzködő művész alkotta a képet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!