jó ötlet

2020.11.25. 17:35

Vacsoradobozok házhozszállításával éli túl a korlátozásokat számos brit étterem

A dobozban lévő két adag nyers pizzatésztán és a feltéteken kívül csupán egy tűzforró serpenyőre és egy sütőre van szükség a tökéletes otthoni pizza elkészítéséhez.

Forrás: Shutterstock

A pizzériáktól a fine-dining éttermekig számos nagy-britanniai vendéglátóhely kezdte el a hozzávalókat tartalmazó vacsoradoboz formájában házhoz szállítani fogásait, hogy a koronavírus-járvány miatt otthonmaradásra kényszerült emberek saját konyhájuk kényelmében tudják elkészíteni kedvenc ételeiket.

A Kitchen Table Michelin-csillagos londoni étterem séfjének és egyben tulajdonosának, James Knappettnek nem volt könnyű megbirkózni a „csináld magad”-menük házhozszállításának gondolatával.

Az étterem március óta zárva tart, mivel a vendégek egy konyhaasztal körül szoktak ülni, ahol lehetetlen lenne betartani a távolságtartási előírásokat.

„Nehéz érzés, hogy át kell adni az irányítást a vendégeknek. De a szó, amelyet minden nap a legtöbbet használunk, az most a túlélés, és ha ezt nem lépjük meg, akkor nem lesz étterem, ahová visszatérhetnek a vendégek” – mondta Knappett.

A Kitchen Table-ben minden nap telt ház volt, három hónapos várólistával. Az étteremben korábban húszan dolgoztak, ma négyen szállítják ki a heti nagyjából 80 megrendelést.

Az elkészítési instrukciókat is tartalmazó fine-dining menükészlet ára 150-250 font (60-100 ezer forint) között mozog két ember számára.

A szintén londoni Pizza Pilgrims tulajdonosainak, James és Thom Elliotnak egy hat éve szunnyadó projektje kapott új lendületet a lezárások miatt. A testvérpár serpenyős pizzáját bárki elkészítheti otthon a megrendelt alapanyagokból, amelyek pizzásdobozban érkeznek házhoz.

A dobozban lévő két adag nyers pizzatésztán és a feltéteken kívül csupán egy tűzforró serpenyőre és egy sütőre van szükség a tökéletes otthoni pizza elkészítéséhez.

„Már 2014-ben el akartuk indítani ezt a szolgáltatást, amely akkor látványosan megbukott, az emberek egyszerűen nem álltak még készen rá. A járvány azonban mindenkit otthonmaradásra kényszerített és hirtelen mindenkinek hiányozni kezdett a pizza, ezért újra elindítottuk a projektet és azóta kész őrület, ami zajlik” – mondta James.

Az étterem több mint ezer – átlagosan 15 fontba (6 ezer forint) kerülő – „pizzakészletet” szállít ki naponta.

A testvérpár biztos benne, hogy a házi pizzára a koronavírus elleni vakcina elérhetővé válása után is igény lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!