adjunk

2020.12.25. 08:00

Véradásra buzdít az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

A készletek fenntartása érdekében a vérellátó intézmények a karácsonyt követő munkanapokon is nyitva tartanak.

Budapest, 2020. október 14. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke vért ad a banki véradók hete program véradásán az OTP Bank Deák Ferenc utcai irodaházában 2020. október 14-én. A Magyar Bankszövetség a hazai bankokkal, az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel együttmûködve október 12-16. között szervez véradást. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

December végi véradásra buzdít az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt.

Közleményében az OVSZ tudatta, hogy a készletek fenntartása érdekében a vérellátó intézmények a karácsonyt követő munkanapokon is nyitva tartanak.

Mint írták, a két ünnep között – december 28-án, 29-én, 30-án és 31-én – jelentkező véradókat az ország minden pontján szerencsehozó lencsével ajándékozzák meg. Azokat, akik ebben az időszakban nem tudnak elmenni, január elején várják, hogy véradásukkal hozzájáruljanak az ünnepek alatt megfogyatkozó vérkészítmény-készletek feltöltéséhez, a stabil és biztonságos betegellátásához – fűzték hozzá.

A véradási helyszínekről és időpontokról a http://www.ovsz.hu/ver/veradasok, illetve a http://www.voroskereszt.hu/veradas linken tájékozódhatnak az érdeklődők.

Borítókép: Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke vért ad a banki véradók hete program véradásán az OTP Bank Deák Ferenc utcai irodaházában 2020. október 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!