Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Érettségi: véget értek az emelt szintű szóbelik, kezdődnek a középszintű

A középszintű érettségik szóbeli vizsgáit június 17-e és június 28-a közötti időszakban - a vizsgabizottságot működtető intézmények által meghatározott nap(ok)on - bonyolítják le.
Véget ért az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik - közölte az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlés szerint az árvíz miatt volt néhány vizsgázó, aki a mentési munkálatokban való részvétel, vagy az utazás lehetetlenné válása miatt nem tudott részt venni emelt szintű szóbeli vizsgáján. A kormányhivatalok a vizsgák átszervezésével az ő számukra is biztosították a szóbeli vizsga letételének lehetőségét.

A középszintű érettségik szóbeli vizsgáit június 17-e és június 28-a közötti időszakban - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott nap(ok)on - bonyolítják le.
Ebben az időszakban 1225 érettségiztető telephelyen, 3525 vizsgabizottság előtt közel 330 ezer középszintű szóbeli vizsgára kerül sor.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a bizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - fellebbezést/törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve - tudatták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizsgaszervező kormányhivatallal lépjen kapcsolatba, aki nem tud bemenni érettségizni

Az Oktatási Hivatal már korábban felhívta a kormányhivatalok figyelmét az árvízi helyzet miatt… Tovább olvasom