Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Mumusok a szóbeli érettségi vizsgán

Szeged - Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium végzőseivel izgultunk a hétfőn kezdődött középszintű szóbeli érettségi előtt. A diákok az '56-os forradalomról szóló tételtől féltek leginkább.
– Este már nyugodtan nézhetem a Trónok harca évadzáró epizódját, jó dolog hétfőn érettségizni – mondta hétfőn a középszintű szóbeli vizsgák előtt az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium egyik 12. D-s tanulója.

A vízépítő mérnöknek készülő György elárulta, a vizsga előtti pillanatokban a tömegkommunikáció leggyakoribb műfajait ismételte. Megjegyezte, ha végez, semmittevéssel tölti a nyarat.
A 2015-ös magyar érettségi tételek és megoldások

A végzős ságvárisok az '56-os forradalomról szólót nevezték mumus tételnek, de Esterházy Pétertől is tartottak. Maratoni felelésre készültek: aki két tantárgyból vizsgázott, 2,5 óra alatt végzett, az orvosi pályára készülők viszont több mint 4 órát töltöttek a bizottság előtt. – Innentől kezdve csak nehezebb lesz az életünk – vélte Vivien. Hozzátette, érettségi után várja a nyári munka, utána pedig az egyetem következik.

Mumusok a szóbeli érettségi vizsgán. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

– Nem gondolom, hogy a köztünk lévő két méter demarkációs vonalként szolgálna. Ha önök ma mégis csatába indulnak, jobb, ha tudják, a támogatóik ezen az oldalon állnak – mondta a tételhúzás előtti percekben Kovács István igazgatóhelyettes. A padokra halmozott magyar-, történelem- és idegennyelv-könyvek mellé a földrajzérettségi miatt kőzetek is kerültek. A tételhúzás után kimentünk a teremből, nem akartuk az angol szóbelivel kezdő diákokat zavarni.

Az érettségizők az eredményeket csak csütörtökön tudják meg. Azt mondták, ha megbuknak, az egyből kiderül. – Fogorvosnak készültem, de gyógyszerész leszek – mondta Samantha, aki pontjai miatt váltott szakmát. – Jól sikerült, azért csak két tantárgyból szóbeliztem, mert emelt szinten érettségiztem kémiából és biológiából – mondta az elsőként végzett Rea.

A középszintű szóbeli érettségik június 27-éig tartanak, Csongrád megyében 5545-en adnak számot tudásukról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizika érettségi megoldások 2014 - videón, fotókon a feladatlapok

A 2014-es fizika érettségi megoldásait a győri Révai-gimnázium tanárainak, Bognár Gergely és Juhász Zoltán segítségével mutatjuk be. Tovább olvasom