Foci Eb 2008 hírek

2008.06.24. 13:04

A delmagyar.hu álomtizenegye

A delmagyar.hu szerkesztősége összeállította az eddig lejátszott mérkőzések alapján az Eb válogatottját.

Delmagyar.hu

A negyeddöntők után összedugtuk fejünket a delmagyar.hu szerkesztőségében, hogy kiválasszuk azokat a játékosokat, akik szerintünk a legjobb teljesítményt nyújtották idáig a labdarúgó Európa- bajnokságon. A delmagyar.hu álomtizenegyébe jelölt játékosok közül nyolcat a kontinensbajnokság végső fázisában is láthatunk majd, ugyanakkor hárman - Pepe, Niko Kovacs és Sneijder - már nem csillogtathatják a tudásukat, csapatuk ugyanis búcsúzott a tornától.

Iker Casillas (Spanyolország)

A kapuban Casillas helye megkérdőjelezhetetlen, főleg, miután  két olasz 11-est is hárított a negyeddöntő büntetőpárbajában. Így megnyerte a Buffonnal folytatott különmeccset is - ha hozzávesszük, hogy Peter Cech nagy hibája kellett a csehek kieséséhez, kijelenthetjük: jelenleg a világ legjobb hálóőre.




A jobb oldalon Sergio Ramos szerepel, bár a török Hamit Altintop is igen meggyőző teljesítményt nyújtott. Ami mégis a spanyol mellett szól: csapata eddig nem talált legyőzőre ezen az EB-n.






Metzelder ezt az évét nem teszi az ablakba: sérülései miatt nem tudott stabil helyet kiharcolni klubcsapatában, a Real Madridban - érdekesség: a spanyol klubot öten is képviselik álomcsapatunkban -, a válogatottban azonban biztos pont.





Pepe sem tündökölt a királyi gárdában, de a szezon végére összekapta magát: a portugálok első találkozóján gólt szerzett, a meccs legjobbjává választották. Igaz, a németektől kapott 3 gólra - s a kiesésre - már ő sem lehet büszke.





Zsirkov az orosz meglepetéscsapat egyik legfontosabb láncszeme: vérbeli balszélsőként a védelemben szerepel, mégis remekül látja el defenzív feladatait, támadásban pedig látszik, igazi klasszis.






Sneijder a hollandok legtündöklőbb tulipánja volt ezen az EB-n: csodagólt rúgott az olaszoknak és a franciáknak is. A viadal legjobb játékosa is lehetett volna, ha az oroszok nem állítják meg csapatát a legjobb nyolc között.





Niko Kovac a horvátok igazi vezéregyénisége volt: rengeteget futott, passzolt, szerelt, Modriccsal az egyik legjobb belső kettőst alkották ezen az EB-n.







Ballack az osztrákok elleni meccsig nem tűnt ki csapatából: bombagólja viszont továbbjutást ért, s azóta rakétaként száguld a Chelsea klasszisa is: a portugálok ellen a mezőny egyik legjobbja volt.






Arda Turant már az EB előtt a "török Puskásnak" nevezték, s hogy rászolgál erre a titulusra, nyilvánvaló: a félholdasok legtechnikásabb futballistájaként elévülhetetlen érdemeket szerzett az elődöntőbe jutásban. Meglepődnénk, ha a Galatasaray meg tudná tartani a nyáron.




Arsavin sem valószínű, hogy a Zenitben marad: csak két meccsen lépett eddig pályára, mégis az EB legnagyobb sztárja lett: a svéd és a holland védelmet is szétzilálta a ruszki Messi.






David Villa helye is biztos a csapatban, hiszen a gólkirályi cím legfőbb várományosa, az EB eddigi egyetlen mesterhármasát jegyzi. Minden megmozdulásában benne van a gól.






Íme a névsor: Iker Casillas (Spanyolország) - Sergio Ramos (Spanyolország), Pepe (Portugália), Christoph Metzelder (Németország), Jurij Zsirkov (Oroszország) - Wesley Sneijder (Hollandia), Niko Kovac (Horvátország), Michael Ballack (Németország), Arda Turan (Törökország) - Andrej Arsavin (Oroszország), David Villa (Spanyolország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!