Foci Eb 2008 hírek

2008.06.27. 11:27

David Villa nem lehet ott a fináléban

David Villa lábsérülés miatt nem léphet pályára a németek elleni vasárnapi döntőben. A valenciai csatár távolmaradását Luis Aragonés szövetségi kapitány jelentette be.

Delmagyar.hu

„Sajnos izomhúzódást szenvedett. Nem komoly a sérülés, de kizárja a lehetőségét, hogy szerepeljen a döntőben" – mondta a tapasztalt szakvezető.

Villát a 34. percben le kellett cserélni az oroszok elleni csütörtök esti elődöntőben, de társak nélküle is megoldották a feladatot. Gólnélküli első félidő után Xavi, Güiza és Silva találataival 3-0-ra diadalmaskodtak az ibériaiak.

A torna leggólerősebb játékosa, David Villa kihagyja a döntőt

A torna leggólerősebb játékosa, David Villa kihagyja a döntőt
David Villa személyes drámája azt jelenti, hogy a bécsi fináléban kezdőjátékosként juthat szóhoz a spanyol bajnoksági idei gólkirálya, a mallorcai David Güiza. A támadó eddig kétszer talált a kapuba, a csoportkörben a görögöket, míg a legjobb négy között az oroszokat keserítette el.

Villa személyében az Európa-bajnokság eddigi legeredményesebb futballistája marad távol a bécsi finálétól. A valenciai klasszis az oroszok elleni csoportmeccsen háromszor, majd a svédekkel szemben egyszer volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!