Foci Eb 2008 hírek

2008.06.27. 11:17

Donadoninak mennie kellett, Lippi érkezik

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) csütörtökön délután hivatalos közleményben bejelentette, hogy egyoldalúan szerződést bontott Roberto Donadonival, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával.

Delmagyar.hu

Amit már napok óta sejteni lehetett, már csütörtökön bizonyosságot nyert, Roberto Donadoni nem folytathatja a munkát a squadra azzurra kapitányaként.

A mesterrel Carlo Abete, az olasz szövetség elnöke közölte a döntését, többórás egyeztetés után a FIGC római székházában kora délután.

"Csalódott vagyok, hogy ezt eredményezte az elveszített büntetőpárbaj" - kezdte a mester a szövetségi székházból kilépve. "Az elmúlt két évben úgy érzem, jó úton jártunk, kár hogy a spanyolok elleni búcsú ilyen hirtelen megpecsételte a sorsomat."

Donadoni nem tölthette ki 2010-ig érvényes kontraktusát

Donadoni nem tölthette ki 2010-ig érvényes kontraktusát
"Fantasztikus tapasztalat volt a nemzeti csapatot irányítani, ha holnap újrakezdhetném, semmit sem változtatnék a módszereimen. A játékosokkal elégedett vagyok, tudásuk legjavát nyújtották a tornán" - folytatta Donadoni.

A 44 éves tréner kifejtette, egy cseppet sem zavarja, hogy nem kapott végkielégítést, a szerződéskötéskor ugyan szóba került a félmillió eurós bánatpénz lehetősége, ám ő önként lemondott róla.

A szövetség arra a záradékra hivatkozva menesztette a trénert, amely szerint az Eb-búcsút követő tíz napon belül bármelyik fél egyoldalúan felbonthatja a szakember május végén megkötött, 2010-ig szóló kontraktusát.

A közleményben Carlo Abete nagyrabecsülését fejezte ki a tréner iránt, és megköszönte annak alázatos munkáját.

Az indoklás egyszerű: a csapat nem jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Európa-bajnokságon. Amennyiben az elődöntőbe masírozott volna csapatával a mester, autmatikusan kitölthette volna további két évig érvényben lévő szerződését.

A trénert elődje, az olaszokat világbajnoki címig vezető Marcello Lippi váltja, aki székfoglalójában a következőket mondta: - Nagyon-nagyon boldog vagyok, és borzasztóan motivált. A következő héten munkába is állok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!