Foci Eb 2008 hírek

2008.06.18. 13:07

Euro 2008: Oroszország-Svédország 2-0

Ráz, dvá - számoltak rá az oroszok a kihűlt svédekre. Pavljucsenko és Arsavin volt a gólfelelős. A szbornaja ott lesz a legjobb nyolc között, de a hollandokkal nehezebb dolguk lesz. <a href="https://www.delmagyar.hu/foci-eb-2008-hirek/euro_2008_oroszorszag-svedorszag_2-0_/2061164/"><img src="https://www.delmagyar.hu/ftp/img/audio_icon.gif" border="0" align="absmiddle"> <b>VIDEÓVAL</b></a>

Delmagyar.hu

D csoport, 3. forduló: Oroszország-Svédország 2-0
Innsbruck, Tivoli Neu Stadion, 20.45 óra Vezeti: De Bleeckere (belga)

Oroszország: Akinfejev - Anjukov, Kologyin, Ignasevics, Zsirkov - Szemak, Biljaletgyinov, Zirjanov, Szemsov - Arsavin, Pavljucsenko.

Svédország: Isaksson - Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson - Elmander, Svensson, Andersson, Ljungberg - Ibrahimovic, Henrik Larsson.

Jégre tették az oroszok a nehézkes svédeket. Ibrahimovic partra vetett halként vergődött az ellen szorításában és a sokat látott Larsson sem ficánkolt. A túloldalon a félelmetes Arsavin, Pavljucsenko duó többször is bohocót csinált a svéd védelemből és csak rajtuk és Isakssonon múlt, hogy egy-egy gólnál megálltak.

Gól: Pavljucsenko 24., Arsavin az 51. percben.

90+1. perc: szórakoznak az oroszok, egy támadásból háromszor rúghattak volna gólt. de nem rúgtak.

Arsavint nem hiába várták messiásként a csapattársai: a csatár góllal tért vissza és őt választották a meccs legjobbjának

Arsavint nem hiába várták messiásként a csapattársai: a csatár góllal tért vissza és őt választották a meccs legjobbjának
90. perc: Pavljucsenko helyett Vlagyimir Bisztrov a pályán.

88. perc: Arsavin kegyelmezett meg a svédeknek, a kapusba lőtte a labdát.

Bende Gábor: Üde színfolt az EB-n az orosz válogatott. Sajnálom őket, hogy a negyeddöntőben a hollandokkal találkoznak. Ha valaki, akkor a narancsmezesek le tudják győzni őket. Az oroszok utoljára Mexikóban játszottak ilyen jól, akkor sajnos éppen ellenünk. 

83. perc: megint Pavljucsenko. Most estében botlik bele a labdába. Zseniális a fickó, de a helyzetkihasználással akadnak gondjai.

82. perc: Pavljucsenko emelkedik a magasba, de nem emelik az egekbe a társai, fejese Isaksson kezében hal el.

81. perc: orosz tűzijáték a svéd kapu előtt, komikus jelenetek, egy kapufa, más semmi.

80. perc: Nilsson helyett érkezik Allbäck, aki középpályás, nem balbekk.

76. perc: Kologyin is besárgul. 

72. perc: Ibrahimovic véteti észre magát, fejese azonban erőtlen. - Apósom orosz katonák tolmácsa volt, márcsak ezért is a nagy testvérnek szorítok. Nem lesz baj, most már megnyerjük a meccset - pendít meg nosztalgikus húrokat Bende Gábor. Ibrahimovicnak annyira megy ma a foci, mint Zámbó Jimmy öccsének, Árpádnak a magas C. A szigorú tekintetű, bebalzsamozott Lenin is mosolyog a mauzóleumban az oroszok játékát látva. 

70. perc: Zirjanov jobb oldali ívelését tornássza szögletre a svéd kapus.

67. perc: Stoor birkózza le a kapura törő Arsavint, majd suta mozdulattal saját kapuját veszi célba, Isaksson szögletre ment.

66. perc: Biljaletdinov helyett Szaenko érkezik.

65. perc: Arsavin nem bír magával, medvepuszit ad egy sárgának, majd ő is kap egyet.

62. perc: A szőrös Mellberg szakállas vicce: a kapu torkából az égbe fejelt. 

57. perc: Semak sumák: Larsson lerántásáért sárga kártyával figyelmezteti a játékvezető. Tárat cseréltek a kalasnyikovban. Arsavin is felfegyverezte magát a szünetben. Élesre cserélte a tárat az öltözőben - összegzi a második játékrész eddigi történéseit a rádiós, aki annak idején csokiért és uzsonnáért írt orosz házi feladatot. Kedvence az osztálytársa házi kolbásza volt.

56. perc: Daniel Andersson helyett Kim Källström érkezik.

51. perc: GÓL! Ezért várták Arsavin visszatértét olyannyira az oroszok. Az első két csoportmeccset eltiltás miatt kihagyó csatár góllal tért vissza, 11 méterről belsőzött a kapuba 0-2.

Arsavin biztosította be az oroszok győzelmét

Arsavin biztosította be az oroszok győzelmét
49. perc: Elmander kap sárga lapot labdaelrúgásért.

Az első félidőben meggyőzőbbek voltak az oroszok, a svédek csak Ibrahimovic fejében bíztak. Pavljucsenko kétszer is megrázta magát: egyszer gólt ért a megmozdulása, egyszer pedig a kapufát forgácsolta. Több kell a sárgáktól a második félidőben vagy megöli őket a sárga irígység az oroszok továbbjutása miatt. 

45+1. perc: Nilsson köszönte az orosz védők hibáját, kilépett a jegenyefák közül, majd Akinfejevbe bombázott. 

44. perc: Ljunberg került helyzetbe, 13 méterről durrantott, Akinfejev védett.

43. perc: tüzelnek az orosz katyusák, a német precizitás hiányzik belőlük.

41. perc: Akinfejev szedi fel a labdát a svéd csatár, Larsson orra elől.

36. perc: Pavljucsenko 12 méterről gyönyörű bokamozdulattal a keresztlécre helyezi a zsugát.

34. perc: svéd nyomás után, most az oroszoknál van többet a labda. Ötödik szögletük veszélytelen, a svédek még nem állhattak a sarokzászlóhoz. 

27. perc: hamar érkezhetett volna a svéd válasz, ám Larsson a felső lécre fejelt. Bende Gábor: kis ember is tud nagyot fejelni. Larsson jó játékos, annak idején Kiprichet is kiszorította a Feyenoordból.

24. perc: GÓL! Anjukov beadását Pavljucsenko pofozza a kapuba, vezetnek az oroszok 1-0.

Pavljucsenko a svédek ellen sem maradt gól nélkül.


21. perc: Bende is meghuhogja Arsavin helyzetét. Az oroszok titkos fegyvere a baloldalról ívelt középre, a beadásból kapura lövés lett, Isakssonnak nyújtózkodnia kellett. Nézz, nézz az ég felé! - dúdolhatta Charlie dalát, mert nem lepődött meg - véli Bende Gábor.

Az oroszok valamivel jobban igyekeznek, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Isaksson kapuja előtt.

14. perc: Arsavin is fejjel hatékony, de nem annyira, hogy vezetést szerezzen a szborjanának. Az orosz fodrászok a 80'-as évekre hajaznak, még mindig divat a gombafrizura.

13. perc: Akinfejev Leonardo Di Capriora emlékeztet - mondja Bende Gábor. A játéka is: épp olyan meggyőzően játszotta el, hogy ő bizony siet a kirúgás elvégzésével, mint ahogyan az amerikai filmcsillag belefulladt a jeges óceánba a Titanic elsüllyesztésekor.

11. perc: Isaksson kapott sárga lapot.

10. perc: Ibrahimovic első helyzete: a hórihorgas csatár fejjel veszélyeztet. Ibra két emelettel magasabb, mint az orosz védők, kíváncsi vagyok meddig tudják tartani - jegyzi meg a Rádió Plusz hangja.

7. perc: Szemsov kerül helyzetbe, de a kapu helyett saját játékostársát találja telibe.

5. perc: az orosz a világ egyik legkorruptabb bajnoksága, kíváncsi vagyok, hogy milyen az amikor a dicsőség helyett a pénz száll az emberek fejébe illetve lábába - morfondírozott a rádiós műsorvezető Arsavin helyzeténél.

2. perc: Ibrahimovic sarokkal (!) rúgja fejbe Ignasevicset az orosz 16-oson belül. Chuck Norris körbepörgő rúgásával ért fel a mozdulatsor, legutóbb a szentesi bokszgálán láttám ilyet - jegyzi meg Bende Gábor.

A Memphis Kávézó és a delmagyar.hu közös EB klubjában (Szeged Plaza) a kontinensbajnokság ideje alatt óriás kivetítőn követhetik nyomon a meccseket. A ma esti mérkőzésen Bende Gábor a Rádió Plusz kiváló műsorvezetője lesz a vendégünk, aki nem titkoltan az oroszokat favorizálja a me esti mérkőzésen.

Az UEFA-kupa-győztes Zenit Szentpétervár sztárja, Andrej Arsavin az utolsó Eb-selejtezőn, Andorra ellen kapott piros lapot. Az európai szövetség két meccsre tiltotta el a 26 éves támadót, akinek a visszatérésétől sokat várnak az oroszok táborában. A szbornajának győznie kell a svédek ellen, hiszen bár ugyanannyi pontja van mint a skandináv csapatnak, de sokkal a rosszabb a gólaránya.

Az oroszok csodafegyvere, Andrej Arsavin két meccses eltiltás után újra játszhat

Az oroszok csodafegyvere, Andrej Arsavin két meccses eltiltás után újra játszhat
„Arsavin egy olyan futballista, aki a semmiből is képes helyzetet kialakítani. Bárhonnan betalál, nem kérdéses, hogy nagy segítségére lehet a csapatunknak" – nyilatkozta Guus Hiddink, az oroszok szövetségi kapitánya.

Hiddink szerint a skandinávok esélyesebbek a szerda esti meccsen, a véleménye szerint a svéd mentalitás nem engedi, hogy döntetlenre játszanak. Ez a rendkívülien veszélyes kontrázó oroszok malmára hajthatja a vizet.

A svédeknek már egy pont is elég lenne a nyolc közé jutáshoz, ahol a hollandok várják majd a D csoport második helyezettjét. A kapitány minden bizonnyal csak egy poszton változtat a spanyoloktól 2-1-re kikapó csapaton: a kisebb sérüléséből felépülő Niclas Alexandersson visszatér a védelembe.

A skandináviaiaknál ismét a kezdőtizenegyben kap helyet legnagyobb ászuk, a két találatot jegyző Zlatan Ibrahimovic, ám kérdés, meddig bírja nem teljesen egészséges térde a megpróbáltatást.

Ljunberg inkább az edzést választotta a milánói vásárlás helyett

Ljunberg inkább az edzést választotta a milánói vásárlás helyett
A pszichológusi képzettséggel is rendelkező Lars Lagerbäck a lelki ráhangolódás sajátos módját választotta, amikor szabadnapot adott játékosainak hétfőre. A focisták a luganói bázison végzendő edzés helyett a svájci-olasz határhoz közeli Milánóban múlathatták az időt vásárlással, városnézéssel. Volt azonban, aki inkább a szállodában maradva relaxált, de olyan "stréber" is akadt, aki inkább az átmozgató tréning mellett döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!