Foci Eb 2008 hírek

2008.06.17. 12:16

Klasnic történelmet írt

Ivan Klacnic történelmi írt a Horvátország - Lengyelország Európa-bajnoki találkozón. A horvát válogatott csatára lett ugyanis az első futballista, aki veseátültetés után nagy világversenyen szerepelt, és még gólt is rúgott.

Delmagyar.hu

A 28 éves támadó 2007 februárjában az édesanyjától kapott új vesét, ám a szervezete kilökte azt. Ezután, 2007 márciusában az édesapja veséjét ültették be Klasnicba, amit már befogadott a sportoló szervezete. A Werder Bremen játékosa már a kontinensviadal kezdete előtt kijelentette: nem azért utazik el a csapattal, hogy csak szurkoló legyen.

Bilic: Most már nem csak egészséges, hanem kirobbanó formában is van. Ez egy igazi tündérmese

Bilic: Most már nem csak egészséges, hanem kirobbanó formában is van. Ez egy igazi tündérmese
"Azért jöttem az Eb-re, hogy játsszak, és jó teljesítményt nyújtsak" - mondta Klasnic a mérkőzés után. "Nem nyaralni jöttem ide. Ma lehetőséget kaptam, és úgy érzem, éltem vele" - tette hozzá a klasszis.

Klasnic visszatérését a horvát válogatott szövetségi kapitánya, Slaven Bilic tündérmeseként aposztofálta. Az edző szerint Klasnic emberileg és játékosként is hihetetlen dolgot vitt véghez. "Nagyon büszkék vagyunk rá" - mondta a 39 éves tréner. "Nagyon erős személyisége van. Amikor tudomást szereztünk az állapotáról, próbáltunk lelket önteni belé, ám később ő volt az, aki erőt adott a csapatnak" - dicsérte játékosát Bilic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!