Foci EB 2016

2016.06.11. 15:47

Nem érhette meg Garics György, hogy a fiát focizni lássa az Eb-n

Bármennyire várta, idősebb Garics György már nem élte meg, hogy osztrák válogatott fiát Eb-mérkőzésen lássa játszani a magyarok ellen. A 62 éves férfit szombathelyi otthonában érte a halál.

borsonline.hu

A Szombathelyen született, osztrák válogatott Ga­rics György könnyeivel küszködve hallgatja majd kedden, „két hazája" összecsapásán a himnuszokat: édesapja, a Szombathelyi Ha­ladás egykori focistája csütörtökön elhunyt.


Lesújtott a hír. Gyuri nemcsak a szobatársam volt minden edzőtáborban, hanem az egyik legjobb barátom is – mesélte a Borsnak Hegedűs Péter, a Haladás korábbi kapusa.

Garics György

Garics György

– Nagyon beteg volt, egy éve vastagbélrákot diagnosztizáltak nála.Magyarországon nem sokat jósoltak neki, de a fia nem hagyta annyiban.Kivitte egy speciális bolognai kórházba, ott kapott kezeléseket. Ez hosszabbította meg az életét. A franciaországi tornára utazó focista kedden még Szombathelyen köszönt el édesapjától. Kiderült, ez volt a végső búcsú. Idősebb Garics szerdán hazakérte magát a kórházból, otthon szeretett volna jobblétre szenderülni, majd másnap délután fél egykor örök nyugovóra tért.


Édesanyja értesítette az osztrák edzőtáborban készülő Garics Györgyöt édesapja haláláról.

A hamvasztásos temetésen feltétlenül ott szeretne lenni a gyászoló focista, ezért a szertartással megvárják, hogy az osztrák válogatott miként szerepel a kontinenstornán.

A 62 évesen elhunyt korábbi futballistáról Király Gábor, a magyar válogatott kapusa emlékezett meg saját honlapján: "Felfoghatatlan, hogy olyan emberek távoznak, akik gyerekkorom meghatározó egyéniségei voltak."


A 103-szoros válogatott Király emlékeztetett rá, hogy Garics György sokat segített neki, amikor 1997-ben a Hertha BSC-hez igazolt Szombathelyről.


"Fia, ifj. Garics Gyuri szép karriert futott be és még jó pár év előtte áll. Eljött egy hihetetlen nehéz pillanat mindenki számára: a következő mérkőzésen Ausztria ellen lép pályára a magyar válogatott. Gyurci az osztrák színeket erősíti, de szombathelyi születésű és sosem felejti, hogy honnan indult" - írta Király Gábor.


A magyarok kedden Bordeaux-ban játsszák első csoportmérkőzésüket az osztrákok ellen.

 

Borsonline.hu

Címkék#ausztria
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!