Foci EB 2016

2016.07.10. 14:45

Saját Eb-jén a magyarok után a franciáknak szurkol a BMX-es Bujáki Bence

A legkisebb városban is ünnepeltek a franciák, miután döntőbe kerültek, most pedig magabiztosan várják a finálét - a vásárhelyi Bujáki Bence testközelből tapasztalja meg az Eb-hangulatot. A Párizs mellett élő BMX-est saját Eb-jén Olaszországban értük utol, de a francia hangulatról onnan is boldogan mesélt. A magyarok után most már ő is nekik szorít.

K. R.

Több éve Franciaországban él a vásárhelyi születésű BMX-krossz versenyző Bujáki Bence, a foci-Eb alatt mégis Olaszországban, saját Eb-jén értük utol. A 23 éves sportoló bár hetek óta nem járt „otthon", a torna elejétől kezdve látja, országszerte hömpölyögnek a szurkolók az utcákon. - Miután a franciák döntőbe jutottak, hatalmas őrjöngés volt az egész országban, az utcán bulizott mindenki - mesélte a 23 éves versenyző, aki a Párizstól 40 kilométerre található alig pár tízezres Compiegne városában él. Hozzátette, a biztonsági intézkedések az ilyen kisvárosokban is magas szinten vannak, minden tele van rendőrrel.

Fotó: Facebook/Bujáki Bence

Fotó: Facebook/Bujáki Bence

Bár nem tartja magát focidrukkernek, a magyarok miatt természetesen nézte az Eb-t, szurkolt a fiúknak. Dzsudzsákék nyolcaddöntős távozás után a franciáknak szorít, akikről elmondta, egyébként nagyon magabiztosak. - Miután leverték a németeket, úgy gondolják, hogy a portugálokkal nem lesz probléma a döntőben.

 

Bencéről több mint egy éve írtunk utoljára, így ha már épp az Eb-n kaptuk el, rákérdeztünk, hogy is megy a sora. Rió említésére csalódottan mesélte, sajnos nem jött össze a kvóta, mivel a kvalifikációs vb-n a magyar szövetség nem őt indította. - Miközben én 4 éve jobb eredményeket értem el, mint a másik versenyző - tette hozzá. - A világbajnokság előtt egy világkupán 26. helyet szereztem meg, és ha ezt az eredményt hoztam volna a vb-n is, akkor kijutottam volna Rióba - folytatta.

Fotó: Facebook/Bujáki Bence

Fotó: Facebook/Bujáki Bence

A BMX Compiegne Clairoix-nál versenyző sportoló a 2020-as olimpiáról még nem beszél. Szerinte korai is lenne, hiszen szeptembertől Lyonba költözik, ahol új edzővel készül majd a szezonra. Így a következő 1 év fogja reálisan mutatni, milyen lehetőségei lesznek. Az olaszországi Eb-n viszont a döntőért harcol majd, ami hatalmas siker lenne a fiatal bringásnak.

Címkék#bmx#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!