példátlan

2021.06.23. 18:54

A bajor hatóságok megtiltották a molinók bevitelét a müncheni arénába, vonulni is tilos (videó)

Példátlannak nevezte a külgazdasági és külügyminiszter, hogy a bajor hatóságok nem engedélyezik magyar konzulok jelenlétét a müncheni arénánál, ahol szerda este a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzést rendezik.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Szijjártó Péter szerda délutáni, a Facebook-oldalán közzétett videójában azt kérte a magyar szurkolóktól, hogy „ne üljenek fel” az esetleges provokációknak.

Kiemelte: a konzuloknak az a munkájuk, hogy szükség esetén megadják a segítséget a külföldön tartózkodó állampolgároknak. Elmondta: a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerda esti mérkőzésével kapcsolatban folyamatos tájékoztatásra utasította a müncheni főkonzulátus munkatársait.

A miniszter felhívta a magyar állampolgárok figyelmét, hogy

akinek konzuli segítségre van szüksége, hívja a müncheni magyar főkonzulátus folyamatosan élő, ügyeleti telefonszámát, amely megtalálható a munchen.mfa.gov.hu oldalon.

Elmondta: konzuljaiknak szerdán már több esetben közbe kellett avatkozniuk. Kétszer is megállítottak egy 53 magyar szurkolót szállító buszt, egyszer a vámhatóság, egyszer a rendőrség. Csak a konzulok „határozott fellépésére” engedték tovább az autóbuszt, egyszer körülbelül kétórás várakozást követően – ismertette Szijjártó Péter.

A miniszter közölte azt is:

a bajor hatóságok értesítése szerint tűzvédelmi okból nem fogják engedélyezni a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba. A bajor hatóságok azt is tudatták, hogy az arénához való vonulást sem engedélyezik.

Szijjártó Péter azt is elmondta: vannak információik arról, hogy a mérkőzés során esetleg provokációk történhetnek. A miniszter arra kérte a magyar szurkolókat, hogy ezeknek ne üljenek fel.

Szijjártó Péter videója végén mindenkinek jó szurkolást és magyar győzelmet kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!