Nyilatkozatok

2021.07.04. 13:24

Elődöntő? Hazudnék, ha ennyivel beérnénk – Kjaer

Mint beszámoltunk róla, szombat este Dánia labdarúgó-válogatottja 2–1-re legyőzte Csehországot, és bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe. Íme, néhány szereplő meccs utáni nyilatkozata!

Forrás: AFP

„Egyetlen célunk volt a tornára készülődvén: az, hogy újra pályára léphessünk a Wembleyben – nyugtázta az elődöntőbe jutás tervének teljesülését a dánok csapatkapitánya, Simon Kjaer is, utalva egyben csapata őszi londoni NL-sikerére. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az elődöntőbe jutással elégedetten beérnénk. Négy nap múlva újabb meccs, addig a regenerálódásé a főszerep.”

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy számunkra véget ért a torna. Úgy érzem, mindent megtettünk a siker érdekében, de az utolsó percekben már nem volt bennünk elég erő ahhoz, hogy fordítsunk – mondta a csehek becsületgólját szerző, összességében a tornát öt góllal záró Patrik Schick a cseh televíziónak. – A góljaim számával elégedett vagyok, bárcsak ma hozzá tudtam volna tenni még... Az első dán gólnál Kalival (Kalas) sajnos hibáztunk, ketten vigyáztunk egy dánra, egy másik pedig üresen maradt.”

NEGYEDDÖNTŐ

Baki, Olimpiai Stadion, 16 306 néző. Vezette: Kuipers (holland)

CSEHORSZÁG: Vaclík – Coufal, Celustka (Brabec, 65.), Kalas, Boril – Holes (Jankto, a szünetben), Soucek – Masopust (Krmencík, a szünetben), Barák, Sevcík (Darida, 80.) – Schick (Vydra, 79.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy

DÁNIA: Schmeichel – A. Christensen (Andersen, 81.), Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen (Wass, 71.), Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 81.), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Poulsen, 59.), Damsgaard (Nörgaard, 60.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand

Gólszerző: Schick (49.), ill. Delaney (5.), Dolberg (42.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!