Így látta a kapitány

2021.06.19. 19:47

Marco Rossi: Nem vagyok hülye és arrogáns

Az 1–1-es döntetlennel záruló Magyarország–Franciaország Eb-meccs utáni sajtótájékoztatón magyar részről Marco Rossi szövetségi kapitány és a meccs legjobbjának megválasztott Kleinheisler László értékelt.

Forrás: Nemzeti Sportq

Fotó: Szabó Miklós

„Fantasztikus hangulat volt, végig küzdöttünk, nagyon boldog vagyok. Hihetetlen élmény volt együtt ünnepelni a szurkolókkal. Ők voltak a tizenkettedik játékos a pályán. Remélem, így tudjuk folytatni, és akkor minden rendben lesz” – kezdte a sajtótájékoztatót a meccs legjobbjának megválasztott Kleinheisler László, aki után Marco Rossi vette át a szót.

„A meccs után azt gondoltam, jobb lett volna ezt az eredményt Portugália ellen elérni, mert a teljesítményünk már azon a mérkőzésen is jó volt. Nagyon nehéz napjaink voltak azóta, nem gondoltam volna, hogy ilyen teljesítményre leszünk képesek. Igazán büszkének kell lenniük a srácoknak, ők a főszereplők, és olyan különleges adrenalinbombát adtak a szurkolóknak érzelmekből, hogy mindenki fantasztikus napot élhetett átmondta Rossi, aki a folytatásról is beszélt.

A földön kell járnunk továbbra is, Münchenben a továbbjutáshoz nyernünk kellene. Folyamatosan javulunk abban, ahogy a nehéz pillanatokban reagálni tudunk. A technikai differencia köztünk és Franciaország között elég nagy, de ha ezt kompenzálni tudjuk a taktikával, szívvel, akkor az a játékosok érdeme. A magyar nemzeti csapat nagy célokat tud kitűzni maga elé, csak a játékosokon múlik, mit érhetünk el.

Marco Rossi elmondta, Szalai Ádámot kórházba kellett szállítani, a körülményekhez képest jól van, magánál van, válaszolni tudott a kérdésekre – az elmondottak alapján szédüléssel, agyrázkódásos tünetekkel került kórházba. A szövetségi kapitány ezután a védelmünket méltatta.

„A három középső védőnk és a két szélső védőnk is nagyon jól játszott. A védelmi vonalunk teljesítményét kell kiemelni, hiszen Franciaország ellen játszottunk. A vége mindig az volt, hogy öten álltunk a védelmi vonalon, még ha nem is ez volt az előzetes cél. Ez volt Portugália ellen is, de ahhoz a meccshez képest előre tudtunk lépni, és reméljük, ez lesz Németország ellen is, ami szintén nagyon nehéz mérkőzés lesz.”

F-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Budapest, Puskás Aréna, 55 998 néző. Vezette: M. Oliver (angol)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler (Lovrencsics G., 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola – Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai. Szövetségi kapitány:    Marco Rossi

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (Tolisso, 76.), Kanté, Rabiot (O. Dembélé, 57.; Lemar, 87.) – Benzema (Giroud, 76.), Griezmann, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Gólszerző: Fiola (45+2.), ill. Griezmann (66.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!