Alaposan készültek a meccsre

2024.06.19. 20:42

Ádám Martin szülőfalujában néztük meg a németek elleni meccset – GALÉRIA

Szép számú közönség drukkolt Forráskúton a falu szülöttjének, Ádám Martinnak a Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzés során. Ellátogattunk a válogatott futballista szülőfalujába.

Vajgely Pál

A meg nem adott magyar gólnál talpra ugrottak a szurkolók, de gól nélkül maradtak a magyarok.

Fotó: Török János

Szinte teljesen megtelt a Borostyán étterem terasza, ahol közös meccsnézést szerveztek szerdán este a németek elleni Eb-csoportmeccs idejére. Nem véletlen a felfokozott hangulat, ugyanis a magyar válogatott támadója, Ádám Martin Forráskútról származik. 

Válogatott mezes fiatalok, gyerekek, egy nagy magyar zászló, és megerősített hangrendszer: alaposan készültek a forráskútiak a németek elleni meccsre. 

– Martin másfél napra hazalátogatott az Eb előtt, ki is jött az utolsó meccsünkre a Sándorfalva II. ellen, ahol sokan készítettek vele közös képet is, majd ivott velünk egy sört a baráti beszélgetés során – kezdte K. Tóth Gyula, a helyi csapat játékos-edzője, aki kitért rá, a csapatot az öt évvel ez előtti újjáinduláskor támogatta, segítette a válogatott játékos. – Biztató szavakkal indítottuk útnak, nagyon szurkolunk neki, büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen kis falu játékost tudott adni egy Eb-re. A fiatalokat is motiválja Martin története. Ritka, hogy valaki ilyen lazán, összeszedetten kezelje ezeket a mémeket. Ezt ő is elmondta, erős a csontozata, de egy támadónak fedeznie kell a labdát. Megmaradt ugyanolyan közvetlen srácnak, mint aki volt – utalt K. Tóth Gyula arra, hogy a napokban az internetes mémek főszereplője volt a forráskúti csatár.

Fodor Imre, Forráskút polgármestere nem messze lakik Ádám Martintól, a falu válogatott labdarúgója miatt kezdett el érdeklődni a sportág iránt. Mint a polgármester elmondta, éppen a meccs napján adták át a képviselőtestület megbízóleveleit, és az első kérdés az volt: ugye hat órára végeznek, mert Martint meg kell nézni a tévében.

– Nagy büszkeség számunkra Ádám Martin, aki engem is odavonzott a tévé elé, és ha tehetem, mindig megnézem a játékát. Külön büszkeség, hogy Martin forráskútinak érzi magát. Itt is sokan vagyunk, de az otthonokban is nagyon várják, mikor lép pályára Martin – mondta Fodor Imre.

A teraszon mintegy fél óra után hangzott el először egyébként az a mondat: "most már jöhet a Martin!" A támadó pályára lépésére a 75. percig kellett várni, komoly fogadást is kötöttek, mennyit játszik a forráskúti csatár. Tapsvihar fogadta a csere tényét a helyi szurkolóktól, akik természetesen minden megmozdulást, apró momentumot nagyra értékeltek, amely Ádámhoz köthető volt. 

A csatárnak ugyan nem sikerült betalálnia, a meccset 2–0-ra a németek nyerték, de a forráskúti drukkerek büszkén térhettek haza. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában