Foci VB 2010

2010.06.21. 21:48

Szépítés, de itt a vége: Franciaország–Dél-Afrika 1-2

Még a tisztes helytállás se jött össze a franciáknak, 2-1-es vereséget szenvedtek a hazai Dél-Afrikától. A gallok bő egy órán át emberhátrányban játszottak, a 2-0-s félidő után csak szépíteni tudtak. Mindkét együttesnek véget ért a vb.

Kis Réka

Franciaország-Dél Afrika 1-2 (0-2)

A csoport, 3. forduló. Vezeti: Oscar Ruíz (kolumbiai). Asszisztensek: Gonzalez, Clavijo.

Franciaország: Lloris - Sagna, Gallas, Squillaci, Clichy - Gourcuff, A. Diarra (Govou 82'), Diaby - Gignac (Malouda 48'), Cissé (Henry 55'), Ribéry. Vezetőedző: Raymond Domenech.

Dél-Afrika: Josephs - Ngcongoa (Gaxa 55'), Khumalo, Mokoena, Masilela - Sibaya, Khuboni (Modise 78'), Pienaar, Tshabalala - Mphela, Parker( Nomvethe 69'). Vezetőedző: Carlos Alberto Parreira.

Sárga lap: Diaby (71').

Piros lapp: Gourcuff (26').

2. félidő

94. perc:
Még egy utolsó afrikai szabad, de elakad a sorfalban a labda. Ez a vége, marad a 2-1-es hazai siker, de egyik csapat se jut tovább a nyolcaddöntőbe.

92. perc: Micsoda helyzet! Ezt hogy lehet kihagyni? Tshabalala egyedül a francia kapussal, de belelövi Llorisba a labdát.

90. perc: Maluda hozza ki a labdát, Sagna adja be, de Joseph szedi le. 3 perc a ráadás.

87. perc: Ennyire nem akarnak már játszani a csapatok? A bedobással is küszködnek. Parreira lelkesebb, mint a pályán lévő 22 játékos összesen.

82. perc: Henry lövi ki a stadionból a labdát, bocsánatot is kér. Govou jön Diarra helyett.

Henry se ilyen búcsúra számított.

Henry és Domenech se ilyen búcsúra számított.
75. perc: Nomvethe viszi be a sűrűbe a labdát, három emberen is túljut, de Lloris most jól jött ki.

73. perc: Nomvethe borul fel a tizenhatoson belül, ő se gondolta komolyan, hogy ezért jár a tizenegyes!

70. perc: Micsoda ünnep, a francia válogatott megszerezte a vb első gólját. Maloudáé az érdem, szépítenek a kékek. 1-2. Diaby kap sárgát.

Malouda szépít.

69. perc: Újabb csere, a hazaiaktól Parker megy le.

65. perc: Maluda adja ki oldalra Henry-nak aki keresztbe ellő a kapu előtt. Pienaar is helyzetben, ezt most elönzőzte, Lloris kezébe rúgja a bőrt.

63. perc: Mphela vezeti rá Llorisra a labdát, ez már túl közel volt, a kapusról megy ki.

Maluda csak szépíteni tudott, de legalább lett gólja a franciáknak is.

Maluda csak szépíteni tudott, de legalább lett gólja a franciáknak is.
61. perc: Francia szöglet, de induló ember nélkül gurul ki a másik oldalon a labda. Eléggé ellaposodott a találkozó.

58. perc: Ribéry cselezget három ember között a tizenhatoson belül, már sok volt. El is lőtt a kapu fölött.

55. perc: Sagna beadása után Cissé kapásból. Érdekes döntés, Cissé helyett jön Henry. Pedig kevés francia játékos közül az egyik, aki küzdött a mai meccsen.

51. perc: Tshabalala ad nagy labdát Mphelának, de kapufa. Ngcongoát viszik le hordágyon, még nem jött helyette senki. Henry készülődik a franciáknál.

A franciákat már az ég is megkönnyezi, ismét esik. A népes drukkereket nem nagyon érdekli eddig.

49. perc: Folytatódik a találkozó, egyelőre kényelmes játékkal. Parker vette át jól a labdát a tizenhatosnál, de Josephnek könnyű fogás volt a lövés.

1. félidő

48. perc: Ribéry bravúroskodik a bal szélen, de Cisséhez nem jut el a labda. Gyorsan támadnak a hazaiak, de Squillaci rúgja ki a labdát. Vége is az első félidőnek, a franciáknak nem is árt.

45. perc: Gignac került földre, katonadolog. 3 perc hosszabbítás.

43. perc: Mphela nagyon belelendült, Lloris tolta ki a bombát.

40. perc: Joseph véd hatalmasat, Gallas és Cissé volt veszélyes.

36. perc: Tshabalala mutatja meg, hogy kell egyenesen felfelé mutatni. Ezt üresen, a kaputól pár méterre tette. Most viszont javít, nagy labdát ad Mphelának, les nincs, de védő se. 0-2.

Mphela megduplázza a hazai előnyt.

34. perc: Tshabalala csavarta el a szabadot, nem volt rossz lövés, de későn csapódott le. Pienaar kap remek labdát, csak át kellett volna tudni venni...

32. perc: Kérdés, fel tudnak-e állni a franciák, egyelőre csak gurigáznak, a terv még nem látszik.

30. perc: Sibaya meggyógyult, a franciák passzolgatnak a saját térfelükön.

A franciáknak semmi nem jön össze: Georcuff kapott pirosat ütésért már az első félidőben.

A franciáknak semmi nem jön össze: Georcuff (kék 8) kapott pirosat ütésért már az első félidőben.
25. perc: Gourcuff kap pirosat, Sibaya fekszik a tizenhatoson belül, többen ápolják a hazai játékost. Cissé fájdalmas arccal ténfereg a pályán, mintha ő kapta volna a kiállítást.

23. perc: Cissé kapcsol magasabb fokozatra, de csak a fényképezőket lövi szét.

20. perc: Az első hazai szögletet gólra is váltják a sárgamezesek. Khumalo simán fejel el Lloris mellett. Nagyon rossz ütemben jött ki a francia kapus. 0-1.

Khumalo megszerzi a vezetést.

16. perc: Ribéry indít a bal szélen, de Cissénél fújnak lest. A szőke szakállas úriember nagyon aktív, ismét ő ugrik ki, de Joseph is résen volt.

13. perc: Az afrikai térfél közepéről rúghatnak szabadot a franciák, de Gourcuff lövését vágják ki a hazaiak.

10. perc: Cissének végre van egy kapura tartó lövése, de Joseph a helyén.

Khumalo nem bízott semmit se a véletlenre, gyorsan vezetést szerzett csapatának.

Khumalo nem bízott semmit se a véletlenre, gyorsan vezetést szerzett csapatának.
9. perc: Hosszú átívelésekkel próbálkoznak a hazaiak, de rendre tisztáznak a francia védők. Valami más módszert kell eszközölnie a sárga mezes csapatnak.

7. perc: A franciáknál van többet a labda, a házigazdák maximum akkor találkoznak a játékszerrel, ha dobásra vagy szögletre mentenek.

3. perc: Gourcuff teszteli az afrikai kapust. Nincs vele semmi baj. Lloris is megismerkedik a labdával.

1. perc: A franciák kezdték a mérkőzést, különösebb botrány nélkül. A hátsó három ember gurigázgat, végül csak felérnek a tizenhatosig, de veszélytelen az első támadás.

15.55: A játékosok bevonultak a pályára. A kommentátor Gundel Takács Gábor, van remény arra, hogy a mai mérkőzés lyukra tartásoktól, hokilabdáktól és curling golyóktól mentes lesz. A himnuszt a franciák sosem látott átéléssel énekelték, de az afrikaiakhoz nem érnek fel.

15.50: A korábbi szakkommentátori megállapítás azt hiszem helytálló, tényleg van egy kemény mag a Széchenyi téren. Helye bőven akad a kilátogatóknak, és most még az esőtől se kell fedezékbe vonulni. Bár még hol van a meccs vége...

Az afrikaiak a vártnál rosszabbul szerepelnek, a franciák a botrányokat, nem pedig a gólokat termelik. Ilyen tények mellett az eddigieknél is nehezebb tippelni, azért mégis megpróbálkozunk vele: 1-1.

Korábban

A csoport eddigi eredményei: Dél-Afrika–Mexikó 1–1, Franciaország–Uruguay 0–0, Dél-Afrika–Uruguay 0–3, Franciaország–Mexikó 0–2.

A mai program, A csoport, 16: Mexikó–Uruguay, Franciaország–Dél-Afrika. B csoport, 20.30: Görögország–Argentína, Nigéria–Dél- Korea.

Az A csoport állása
1. Uruguay 2 1 1 0 3 – 0 4
2. Mexikó 2 1 1 0 3 – 1 4
3. Franciaország 2 0 1 1 0 – 2 1
4. Dél-Afrika 2 0 1 1 1 – 4 1

Bozó Csaba, a Baks szakosztályvezetője: - Nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy a francia csapat szereplése eddig hatalmas csalódás, Domenech együttese múltjához méltatlanul szerepel. Abban sem vagyok biztos, hogy az utolsó körben képesek lesznek megverni Dél-Afrika csapatát, de ha ez valahogy sikerül is nekik, nem hiszem, hogy elég lesz a továbbjutásukhoz. Valószínű, hogy néhányan már most összepakoltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!