Foci VB 2010

2010.07.12. 22:41

Saláta Kornél a vb-szereplés hatására Angliáig juthat

A szlovák válogatott védője, Saláta Kornél révén magyar származású futballista is játszott a világbajnokságon. A delmagyar.hu-n dél-afrikai élményeiről blogot vezető játékos lapunknak adott interjújában elárulta, a jó szereplés hatására nagy ünneplést rendeztek számukra Szlovákiában, ám ő gondolatban már kicsit Angliában, egy Premier League-es csapat öltözőjében jár.

Gyúrós István

– Véget ért a labdarúgó-vb Dél-Afrikában, amelyen a szlovák válogatott első alkalommal vett részt, és hatalmas meglepetést keltve a nyolcaddöntőkig jutott. Milyen volt belülről átélni a sikert?
– Talán mondanom is felesleges, hatalmas élményt jelentett a világbajnokságon részt venni. Pláne nekem, hiszen őszintén szólva magam sem hittem benne, hogy bekerülhetek a keretbe, arra meg különösen nem gondoltam, hogy pályára is léphetek Dél-Afrikában, erre a Paraguay elleni meccsünkön bekerültem a kezdőcsapatba. Minden percére emlékezni fogok annak az összecsapásnak.

– Bár az Új-Zéland elleni döntetlen és a Paraguay elleni vereség után sem fogadta kegyeibe a hazai sajtó a válogatottat, az olaszok elleni siker után hatalmas ünneplésben volt részük.
– Mivel újoncként a részvétel kivívása is szép eredmény volt, érthető, hogy a szlovák emberek számára hatalmas eufóriát jelentett a harmadik csoportmeccsünkön aratott 3–2-es győzelem és a csoportból való továbbjutás. Sőt még a hollandok elleni vereség után sem szomorkodtak az otthoniak, hiszen kis szerencsével lett volna esélyünk Robbenék ellen is, így nem vallottunk szégyent.

Saláta Kornél Paraguay ellen lépett pályára a vb-n.  Fotó: DM/DV

Saláta Kornél Paraguay ellen lépett pályára a vb-n.
Fotó: DM/DV

– Mit szólt a világbajnokság hajrájához?
– Nem kétséges, a hollandok és spanyolok döntőbe jutása megérdemelt volt, ám én az argentinok, majd kicsit később már az őket is kiejtő németek sikerére fogadtam volna. Sok jó csapat volt a vb-n.

Szegedi meghívás

Lapunk, a delmagyar.hu és a Hungest Hotel Forrás közös ajándékot adott Saláta Kornélnak. A labdarúgó a következő egy évben másodmagával egy ingyenes hétvégét tölthet el a négycsillagos létesítményben, szegedi látogatásakor pedig a pihenés mellett egy közönségtalálkozóra is sort kerít.

– Hazaérkezésük óta sztárok lettek Szlovákiában, sőt önt személy szerint a delmagyar.hu-n vezetett blogján keresztül a magyar sajtó is megismerte, több tévéműsorban és újságcikkben is megszólalt az utóbbi időben. Mennyire tetszik önnek a rivaldafény?
– Őszintén szólva ez nem az én világom. Magamnak való, visszahúzódó természet vagyok, egyáltalán nem érdekel, hogy mennyit szerepelek a médiában. Persze ha keresnek, készséggel válaszolok a kérdésekre, de nem törekszem a szereplésre. Azért azt jó volt látni, hogy a blogom hozzászólásai között többen is kifejezték jókívánságaikat, ez Dél-Afrikában is adott némi pluszmotivációt.

– Klubcsapata, a Slovan Bratislava a vb idején már szuperkupameccset játszott. Azon a találkozón még csak szabadsága miatt nem lépett pályára – elképzelhető, hogy az előttünk álló szezont már másik együttesben kezdi?
– Lehetőségeim vannak, hiszen a világbajnokság után érthetően megnőtt az érdeklődés irántam. Egyelőre nem foglalkozom a váltással, két és fél évig szerződés köt a Slovanhoz, és mivel már elkezdtük a felkészülést a bajnokságra, arra kértem a menedzseremet, csak akkor szóljon, ha konkrét ajánlatról tud beszámolni. Azért azt nem tagadom, egy angliai lehetőségen nem sokat gondolkoznék, úgy érzem, a szigetországi futball illene is a stílusomhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!