Foci vb 2022

2022.11.30. 18:40

Ausztrália 16 év után újra nyolcaddöntős

Ismét egy gól döntött, Ausztrália továbbjutott, Dánia utolsó lett a csoportban.

Leckie továbblőtte Ausztráliát a nyolcaddöntőbe.

Fotó: Rolex Dela Pena

Hiába volt szinte végig mezőnyfölényben Dánia az ausztrálok elleni csoportmeccsen, nem tudtak betalálni Eriksenék – nem úgy az ausztrálok, akik a szünet után egy kontra után Leckie-nek köszönhetően megszerezték a vezetést.

A gól után ugyan a cserékkel igyekezett variálni a dán szövetségi kapitány, de ez sem hozott lényegi változást. Az északiak domináltak, a kapujuk elé szögezték ellenfelüket, de a góllövéssel gondjaik akadtak. Ez végül nem is jött össze, így 2006 után, története során másodszor Ausztrália továbbjutott a csoportjából, míg Dánia egyetlen lőtt góllal és egy szerzett ponttal csoportja utolsó helyén végzett.

Ausztrália–Dánia 1–0 (0-0)
Labdarúgó-világbajnokság, D csoport, 3. forduló. Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. 41 232 néző. Vezette: Mustafa Gorbal (algériai)
Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic, 89.), Irvine, Mooy, Goodwin (Baccus, a szünetben) – Duke (Maclaren, 82.), McGree (B. Wright, 74.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Dánia: Schmeichel – Kristensen (Bah, a szünetben), Andersen, Christensen, Maehle (Cornelius 69.) – Höjbjerg, Jensen (Damsgaard, 59.) – Skov Olsen (Skov, 69.), Eriksen, Lindström – Braithwaite (Dolberg, 59.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Gólszerző: Leckie (60.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!