Foci vb 2022

2022.11.30. 18:35

Legyőzte a címvédőt, de nem jutott tovább Tunézia

Hiába a bravúr, véget ér az afrikaiak számára a vb.

Tunézia búcsúzik Katartól.

Fotó: Frank Augstein

Nagy lendülettel, ellenfelénél jóval motiváltabban kezdett a tunéziai csapat, amely a 8. percben bal oldali szabadrúgást követően kapuba is talált. A gólszerző Gandri azonban lesről indult, így maradt a 0-0. Mintegy húsz perc elteltével átvette az irányítást a francia válogatott, melyben - a már biztos nyolcaddöntős szereplés tudatában - Didier Deschamps szövetségi kapitány jelentős változtatásokat hajtott végre, csupán Tchouaméni és Varane maradt a szombati, dánok elleni kezdőcsapatból. A folytatásban a tunéziaiak egy-egy távoli lövésig jutottak el, a franciák viszont helyzet nélkül zárták az első félidőt, ugyanakkor így is kontrollálták a mérkőzést. 

A szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a tunéziai együttes, melyben a ferencvárosi Laidouni aktív szerepet vállalt a labdatartásban és a támadások elindításában, sőt egy alkalommal nagy helyzetbe is került, ami kimaradt. Az észak-afrikaiak szűk negyedóra elteltével megszerezték a vezetést, majd a gólszerző Hazri lejött a pályáról, illetve azonnal hármat cserélt a franciák szakvezetője. A vb-t két győzelemmel kezdő címvédő aktívabbá vált, Deschamps csakhamar még két cserét hajtott végre, így a hátra lévő időben végig a franciák támadtak. Már a nyolcperces ráadás is majdnem letelt, amikor Griezmann egy beívelés, illetve visszafejelés után hét méterről a kapuba lőtt. A tunéziaiak elvégezték a középkezdést, de a bíró jelzést kapott a VAR-szobából, így visszanézte az esetet, végül les miatt érvénytelenítette a találatot.

A vereség ellenére Franciaország csoportelsőként jutott tovább, míg Tunézia számára véget ért a vb.

Tunézia–Franciaország 1–0 (0–0)
Labdarúgó-világbajnokság, D csoport, 3. forduló. Al-Rajjan, Egyetemvárosi stadion, 43 627 néző. Vezette: Conger (ausztrál). 
Tunézia: Dahmen – Meriah, Gandri, Talbi – Kesrida, Szkiri, Laidouni, Maalul – Ben Szliman (A. Abdi, 83.), Kazri (Dzsebali, 60.), Ben Romdan (Saalali, 74.). Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri 
Franciaország: Mandanda – Disasi, Varane (Saliba, 63.), Konaté, Camavinga – Tchouaméni, Y. Fofana (Griezmann, 73.) – Guendouzi (O. Dembélé, 78.), Veretout (Rabiot, 63.) – Kolo Muani, Coman (Mbappé, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Kazri (58.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!