Futball vb 2022 – Horvátország–Argentína

2022.12.13. 14:00

Germán Tamás: inkább taktikai csata várható, mint látványos meccs

A Szeged-Csanád GA klub- és csapatmenedzsere, Germán Tamás szerint inkább érdekes taktikai csata, mint gólgazdag, látványos futball várható a ma este 20 órakor kezdődő Horvátország–Argentína labdarúgó világbajnoki elődöntőn.

M. J.

A Szeged-Csanád GA klub- és csapatmenedzsere, Germán Tamás izgalmas, de nem gólgazdag meccset vár a ma esti horvát–argentin találkozótól.

Fotó: Török János

– Egy világbajnoki elődöntőtől nem várható nyílt, izgalmas találkozó, így azt gondolom, kevés helyzet lesz, és a mérkőzésen fokozott szerepe lehet a párharcoknak és a pontrúgásoknak. Egyik csapat sem szerzett eddig sok gólt, nem aratott fölényes győzelmet, ez alól talán csak a horvátok Kanada elleni 4–1-es sikere a kivétel. Tapogatózó játék várható, viszont ha az egyik fél vezetéshez jut, a másiknak azonnal reagálni kellene rá, és akkor már kialakulhat egy látványosabb, több helyzetet hozó szakasza a meccsnek. Nem hiszem, hogy sokan számítottak arra, hogy négy évvel a vb-ezüst után a horvátok ismét elődöntőbe jutnak úgy, hogy nem lettek fiatalabbak a csapatuk meghatározó játékosai. A másik oldalon viszont ott van a Messi-faktor, ezt is számításba kell venni, amikor az esélyekről beszélünk. Inkább taktikai csata várható az első gólig – mondta a Szeged-Csanád GA klub- és csapatmenedzsere, a korábbi NB I.-es játékos, a szegedi színekben kilenc évet lehúzó Germán Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!