Foci-vb 2022

2022.12.07. 15:25

Kiesés után a spanyol média a szövetséget is kritizálja

A szövetségi kapitány mellett a szövetséget is kritikával illette a spanyol média azután, hogy válogatottjuk 0–0-s rendes játékidőt és hosszabbítást követően a büntetőpárbajban 3–0-ra kikapott Marokkótól a katari abdarúgó-világbajnokságon.

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Forrás: MTI

Fotó: Tolga Bozoglu

– Csupán három győzelem (Ausztrália, Irán és Costa Rica ellen) az elmúlt két világbajnokságon. Ez egy olyan országtól, amely a világ egyik sportnagyhatalma, lényegében szörnyű – írta a madridi székhelyű Marca című napilap.

A 2010-ben vb-győztes spanyolok 2014-ben, Brazíliában már a csoportkör után búcsúra kényszerültek, négy évvel ezelőtt pedig a házigazda oroszokkal szemben buktak el a legjobb 16 között, szintén tizenegyespárbajban.

Az As "komoly kétségeket" fogalmazott meg Luis Enrique jövőjével kapcsolatban, a kapitány szerződése ugyanis az év végén lejár, jövőjét pedig bizonytalanság övezi.

– A szövetségi kapitány nem teljesített jobban, mint az elődje, Fernando Hierro, és ez ellene szól. Felhozhatók érvek mellette és ellene is, ezek egy része pedig nagyon komoly – összegzett az As.

A barcelonai Sport című lap meglátása szerint hiányoztak a spanyol válogatottból a meghatározó játékosok, olyanok, mint az FC Barcelonának volt Lionel Messi, Neymar vagy Luis Suárez.

– Három személyiség, aki egyedül képes eldönteni egy mérkőzést. Spanyolország jelenleg nem számíthat egyetlen ilyen típusú futballistára sem – írták.

– Szomorú és brutális epilógus – fogalmazott a La Vanguardia című napilap, utalva arra, hogy a tizenegyespárbajban a spanyolok háromból hármat hibáztak, a csapatkapitány Sergio Busquets mellett ugyanis Pablo Sarabia és Carlos Soler is elhibázta a lövést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!