Foci vb 2022

2022.12.03. 22:16

Messi történelmi gólja, Argentína a nyolc között

Az utolsó pillanatokban ziccere volt Ausztráliának.

Argentína ott van a negyeddöntőben.

Fotó: Abedin Taherkenareh

Eseménytelen fél órát követően Argentína szerezte meg a vezetést a katari vb második nyolcaddöntőjében: ekkor egy oldalsó szabadrúgást követően Otamendi készítette le remekül Messinek a labdát, a karrierje ezredik meccsét játszó klasszis pedig ballal begurította a labdát a jobb alsóba, 1–0. Ezzel Messi először lőtt gólt pályafutása során világbajnokság kieséses szakaszában.

Az ausztrálok nem tudtak változtatni a szünet után sem, majd egy óriási hibát használtak ki a dél-amerikaiak. Egy hazaadott labdát követően Ryan kapus tolta meg rosszul, erre De Paul csapott le, majd Julián Álvarez az üres kapuba guríthatott, 2–0.

Szűk negyed órával a vége előttig úgy tűnt, sok izgalmat nem tartogat ez a meccs, ekkor azonban Goodwin távoli lövése pattant meg Enzo Fernándezen, szépítettek az ausztrálok, 2–1.

Hiába az argentin ziccerek, Lautaro Martinez nem tudta lezárni a meccset, erre pedig majdnem rá is fizettek: a 97. percben ugyanis Kuol elé került a labda az ötösön, de lövésébe belevetődött Emiliano Martínez, óriási helyzet volt, de maradt a 2–1: Ausztrália ugyan nagyot küzdött, de egyenlítenie nem sikerült.

Mindez azt jelenti, hogy Hollandia–Argentína negyeddöntőt rendeznek majd jövő pénteken 20 órától.

Argentína–Ausztrália 2–1 (1–0)
Al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion, 45 032 néző. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Argentína: E. Martínez – Molina (Palacios, 80.), C. Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico, 72.) – De Paul, E. Fernández, Mac Allister (Montiel, 80.) – Al. Gómez (Li. Martínez, 50.), Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 71.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Ausztrália: Ryan – Degenek (Karacic, 71.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol, 71.), Mooy, Irvine, Baccus (Hrustic, 58.) – McGree (Goodwin, 68.), Duke (MacLaren, 71.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold
Gólszerzők: Messi (35.), J. Álvarez (57.), ill. E. Fernández (77. – öngól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!