Foci vb 2022

2022.12.04. 15:41

Neymar játszhat hétfőn!

Tite elárulta, ott lehet Neymar a nyolcaddöntőben.

Azt még nem tudni, hogy kezdő lehet-e Neymar a nyolcaddöntőben.

Fotó: Neil Hall

A legnagyobb esélyesnek tartott brazil válogatott hétfőn úgy találkozik a dél-koreai csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, hogy több kulcsjátékosára nem számíthat sérülés miatt.

Neymar a szerbek ellen 2-0-ra megnyert első fordulós mérkőzésen szenvedett bokasérülést, de talán ennél is nagyobb problémát jelent a szövetségi kapitány Tite számára a védelem összeállítása. Danilo és Alex Sandro már a torna elején megsérült, míg a bal oldali védő, Alex Telles a csoportkör utolsó fordulójában szenvedett térdsérülést Kamerun ellen.

A Kameruntól elszenvedett 1-0-s vereség - az öt végső diadalával rekorder Brazília először kapott ki afrikai együttestől a vb-k történetében - azt mutatta meg, hogy a Selecao tartalékosan sebezhető, márpedig nagy kérdés, hogy a különböző problémával küzdő játékosok közül ki lesz bevethető.

– A fizikai igénybevétel egyre növekszik, az idő viszont rövid a meccsek között a felépülésre. Néha nem áll rendelkezésre az ideális gyógyulási idő. Mentálisan is nagyon megterhelő és kimerítő a világbajnokság, mert a meccsek intenzívek, ahogy ennek megfelelően a felkészülés is – fogalmazott a brazil szakvezető, aki vasárnapi sajtótájékoztatóján azt elárulta, hogy Neymarra már számíthat a sérültek közül, de a jelentések szerint Alex Sandro és Danilo is újra edzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!