Foci vb 2022

2022.12.04. 21:43

Nincs senki, aki megállíthatja Mbappét

Értékelések a nyolcaddöntőt követően.

A PSG csatára duplázott a lengyelek ellen.

Fotó: Friedemann Vogel

Franciaország sima mérkőzésen jutott tovább a legjobb nyolc közé a katari labdarúgó-világbajnokságon. A 3-1-es francia győzelemmel zárult meccset követően a lengyelek szövetségi kapitánya elmondta, az ilyen formában játszó Kylian Mbappét nincs, aki megállítsa.

– Nincs rá recept, senki, egy edző sem ismeri a módját, hogy megállítsa Mbappét, amikor ilyen formában van – méltatta Czeslaw Michniewicz, a lengyelek szövetségi kapitánya a duplázó támadót. Rámutatott: azzal együtt is, hogy ezúttal fájdalmat okozott nekik, igazi sztárnak tartja Mbappét, akit Lionel Messihez, Cristiano Ronaldóhoz és Robert Lewandowskihoz mért. –Hosszú évekig ő lehet a legjobb játékos.

A szakember kiemelte, a fő céljuk az volt, hogy 36 esztendő után túléljék a csoportkört, és végül a címvédő állította meg őket.

Deschamps elismerte, hogy nem volt könnyű találkozó a jól szervezett lengyel gárda ellen, így a szünetben kénytelenek voltak néhány pozíciós változtatásra.

– Egységes csapatunk van és ma a játékosok kifogástalan hozzáállása meghozta az eredményét. Most töltünk majd egy kis időt a családtagjainkkal" - fűzte hozzá a játékosként és kapitányként is vb-győztes szakember.

Giroud bevallotta: gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy immár ő vezeti a francia örökrangsort. – A kaland folytatódik!" - emelte ki a csatár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!