ÉRTÉKELÉS

 

ANGOL ÁLTALÁNOS BRIT KULTÚRA KVÍZ ÉRTÉKELÉSE

 

 

Kvíz pontszáma

Közös európai referenciakeret szint

Szöveges értékelés

26-30 pont

C2

A nyelvtanulás során saját kultúrájával összehasonlítva alaposan megismerte az adott nyelvet beszélők kulturális, civilizációs jellegzetességeit, turisztikai látványosságait, történelmi és irodalmi, média és egyéb közéleti személyiségeit, valamint az adott nyelvterületre jellemző népszokásokat, kulturális eseményeket és az életvitelre jellemző sajátosságokat.

21-25 pont

C1

A nyelvtanulás során saját kultúrájával összehasonlítva tudatosan megismerte az adott nyelvet beszélők főbb kulturális, civilizációs jellegzetességeit, turisztikai látványosságait, történelmi és irodalmi személyiségeket valamint az adott nyelvterületre jellemző népszokásokat és a mindennapi életvitelre jellemző sajátosságokat.

16-20 pont

 

 

B2

A nyelvtanulás során saját kultúrájával összehasonlítva tudatosan megismerte az adott nyelvet beszélők főbb kulturális, civilizációs jellegzetességeit, turisztikai látványosságait, főbb történelmi és irodalmi személyiségeket valamint az adott nyelvterületre jellemző érdekesebb népszokásokat.

11-15 pont

 

B1

Szókincse fejlesztése során megismerte az adott nyelvet beszélők főbb kulturális, civilizációs jellegzetességeit, turisztikai látványosságait, általános műveltséghez tartozóan a főbb történelmi és irodalmi személyiségeket valamint sztereotípiák formájában a szokásokat.

6-10 pont

A2

Ismeri az adott nyelvet beszélők legfontosabb kulturális, civilizációs jellegzetességeit, turisztikai látványosságait, a szókincs elsajátítása során megismert jellegzetes szokásokat.

1-5 pont

A1

Ismeri az adott nyelvet beszélők legalapvetőbb kulturális, civilizációs és turisztikai jellegzetességeit, főleg földrajzi, hely- és egyéb tulajdonnevek vonatkozásában.