Gazdaság

2009.03.05. 13:07

13 éves mélyponton az OTP

Az OTP részvényei 13 éve nem értek olyan keveset, mint a Budapesti Értéktőzsde csütörtöki kereskedési napján.

Delmagyar.hu

A bank papírjai 12 óra előtt 1393 forintot értek, de délelőtt 1361 forinton is kereskedtek vele. A bankközi devizapiacon a szerdai záróárhoz képest csütörtök délre valamelyest gyengült a forint a vezető nyugati devizákhoz képest.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 260 ponttal, vagyis 2,5 százalékkal állt gyengébben csütörtök délben a szerdai záróértékhez képest. Az OTP tovább veszített, részvényének árfolyama - 13 éves mélyponton - több mint 6 százalékot esve 1400 forint alá süllyedt. Az összes jelentős részvény veszített értékéből a nap folyamán.

A magyar deviza csütörtök délben néhány forinttal kevesebbet ért a vezető nyugati devizákhoz képest, mint szerdán este. Délben 310 forintnál kevesebbet kellett adni egy euróért a bankközi devizapiacon. A svájci frankkal 210 forint környékén, míg az amerikai dollárral 246 forinton kereskedtek.

Címkék#tőzsde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!