Gazdaság

2010.05.05. 11:25

Balatoni programkavalkád

Az I. Országos Csacsi Galopp versenyt is megrendezik a pénteken induló Balaton7 programsorozat részeként

Az üdülőrégió számos, többnyire kedvezményes árú kulturális, sport, gasztronómiai és egyéb programot kínál tíz napon át minden generációnak.

Újdonságnak kínálkozik a szombaton megrendezésre kerülő I. Országos Csacsi Galopp verseny Balatonlelle-Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrumában, ahol a szamárvágtán túl szamárvásár, gulyásparti, solymászbemutató, kézművesvásár és gyermekprogramok is várják a nagyérdeműt. Vasárnap ugyanitt tartják a lovak Nemzeti Vágtájának balatoni előfutamát.

Több várprogram között is lehet válogatni: Nagyvázsonyban éjszakai kocsikázáson vagy fáklyás várlátogatáson lehet részt venni, Szigligeten pedig íjászversenyt és várjátékokat rendeznek.

Különböző kiállítások és múzeumok várják a látogatókat Balatonfüreden, Nagyvázsonyban, Siófokon, Szigligeten, Tapolcán, Veszprémben, Vörsön és Zalaszántón.

Színházi, zenei és egyéb kulturális programokat hat balatoni település kínál. A színházi fesztiválon és folklórnapokon túl május 13-án este Siófokon a Csókol anyád színházi előadás, Keszthelyen a Lart pour lart Társulat Anyám tyúk, avagy az ember tragédia című színházi estje látható. Balatonfüreden május 14-én Zorán-koncertet, Hévízen május 15-én Szentpéteri Csilla és a Trio lemezbemutató koncertet, Keszthelyen május 16-án Kovács Kati estet tartanak.

Számos fesztivál, főzőverseny és egyéb program mellett a vendégeket féláron várják borkóstolásra több szőlősgyöröki, balatonlellei pincészetben, borászatban, valamint a dél-balatoni borút több pincéjénél.

Az aktív pihenés rabjai szakember által vezetett kirándulásokon, nordicwalkingtúrákon, tókerülőtúrákon, szervezett kerékpártúrákon
vagy lovasprogramokon vehetnek részt. Ezen túlmenően több helyszínen lehet vitorlázni, sétahajókázni, vagy golfozni.

A Balaton7 ideje alatt a Balaton Mixszel egy nappal többet lehet utazni. A Balaton Mix egy kedvezményes, kombinált vonat-hajójegy, amely meghatározott napon/napokon korlátlan utazást tesz lehetővé a magyar tenger körül vonattal és hajóval úgy, hogy a Balatonhoz való utazáshoz is 50 százalék kedvezményt nyújt az ország bármely részéből. (További információ a www.mav-start.hu honlapon)

A Balaton7 kedvezményes szálláslehetőségeket is kínál. A programsorozatról és a kedvezményt nyújtó szálláshelyek ajánlatairól bővebben a www.gyereabalatonra.hu/balaton7 weboldal nyújt tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!