Gazdaság

2010.05.24. 08:03

Elavultak az otthoni villamos hálózatok

Az otthonok hatvan százalékában elavultak a villamos hálózatok - állapította meg a Watt City hálózatot üzemeltető Sonepar megbízásából készült, 300 háztartásban elvégzett márciusi felmérés.

A leggyakoribb probléma a régi alumínium vagy textilszigetelésű vezetékek új rézkábelre cserélésének elmaradása, a földelés teljes hiánya, az elhanyagolt öreg biztosítótáblák pedig önmagunkban is tűzveszélyesek. Az új kivitelezésű otthonok esetében leggyakoribb gond a műszaki tervben előírt anyag rosszabb minőségűre cserélése, a vezeték-térkép hiánya és a szakszerűtlen bekötések, megoldások térnyerése volt - közölte a felmérést megrendelő a villamos kiskereskedelmi hálózatot üzemeltető cég az MTI-vel.

A közlemény szerint a kiskereskedelmi lánc részben e felmérés alapján döntött arról, hogy német példa alapján ingyenes elektromos hálózati kivizsgálást biztosítanak bárkinek, aki ezt kéri.

A közlemény szerint az ingyenes szolgáltatásra interneten, a wattcity.hu portálon, valamint a jelenleg országosan 73 helyen megtalálható Watt City villamossági kiskereskedésekben lehet jelentkezni. A kiskereskedelmi láncnak főleg Nyugat-Magyarországon található üzlete, azonban ebben az évben és jövőre a cég még közel száz üzlet megnyitását tervezi.

Címkék#áram
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!