Gazdaság

2010.06.13. 08:47

Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó Budapesten

Európa idei legnagyobb élelmiszeripari esemény-sorozatát rendezik meg augusztus második felében Budapesten; az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó kezdeményezés Magyarországról, a Foodlawment Egyesülettől származik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az augusztus 17-től 22-ig tartó eseménysorozat központja a Budai Várban lesz. Itt rendezik meg a X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszust, amely a döntéshozók, az illetékes hatóságok, az oktatás, a tudomány, az élelmiszeripar vállalkozóinak és a fogyasztók közös fóruma lesz.

Emellett több vidéki városban helyi élelmiszerbemutatók gazdagítják a programot: 12 helyszínen versenyeznek majd egymással a specialitások, azaz a húsok és húskészítmények. Például: Békéscsabán kolbász és szalámi világbajnokság várja az érdeklődőket, Ajak a sertéshúsok világversenyének ad otthont, míg Ónodon böllér-világbajnokság lesz.

A fenntartható élelmiszerlánc alapgondolata, hogy a talajművelés, a növénytermesztés, az állattenyésztés, a húsfeldolgozás, az ételkészítés és a hulladékkezelési lánc akkor biztonságos, ha minden elemét környezettudatosan, a többi elemmel összehangolva működtetik.

Ennek elvnek az érvényesülése jegyében indította el a világtalálkozó-sorozatot a Foodlawment Egyesület Magyarországon. Az egyesület célja, hogy segítse és támogassa az élelmiszerlánc minden szereplőjének tevékenységét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!