Gazdaság

2010.06.25. 08:04

Nyomott áron sem mennek a szállodák

Noha az idén egy kissé már javulnak a turisztikai adatok, a válság miatt piacra került szállodák közül az elmúlt hat hónapban egy sem talált gazdára - írta a Napi Gazdaság.

A lap szerint a rendkívül széles kínálatban kisebb panziók, étterem, felújított, háromcsillagos termálhotel, új wellness-szálloda és apartmanház is található. A kínálati árak széles skálán mozognak: kétszintes, 9 szobás panziót adnának Harkányban már 29 millió forintért, fürdő közeli 10 szobásat 145 millióért. Hévízen 90 szobás, felújított, háromcsillagos termálhotelt árulnak 400 millió forintért, a Dunakanyarban egy új wellness- és konferenciaszállodát 13 millió euróért, Szentendrén pedig egy 3.200 négyzetméteres, háromcsillagos, vízparti hotel tulajdonjoga szerezhető meg 650 millió forintért. Budapesten a belvárosban egy három éve felújított, háromcsillagos hotelt kínálnak megvételre 4 milliárd forintos áron.

A Napi Gazdaságnak nyilatkozó ingatlanszakember elmondta: a létesítmények többségét hitelből újították fel, ám a válság nyomán jelentősen visszaesett vendégforgalom miatt nincs elég bevétel a törlesztéshez. Eladni azonban még nyomott áron sem könnyű, az idén még egy tranzakciót sem sikerült nyélbe ütni, aminek egyaránt oka a turizmus gyengélkedése és az euró-forint árfolyam ingadozása.

Címkék#turizmus
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!