Gazdaság

2019.01.27. 19:03

24,99 millióért eladó az ország egyik történelmi lelete, a tiszaszigeti Szélmalom-domb!

Közel 25 milliós vételárért bukkantunk az izgalmas ajánlatra, amely többek között azt a Szélmalom-dombot is magában foglalja, ahol korábban bronzkori leletek kerültek elő.

Közel 25 milliós vételárért bukkantunk az izgalmas ajánlatra, amely többek között azt a Szélmalom-dombot is magában foglalja, ahol korábban bronzkori leletek kerültek elő. A tiszavidek.hu információi alapján úgy fest, a “Kr. e. III. században kelták vertek tanyát a vidéken, de a tájékon Árpád-kori településmaradványok nyomára is bukkantak a szakemberek". Vajon ki lesz a következő letelepedő? Fotók és érdekességek!

 

kép: mapio.net

kép: mapio.net


Tiszasziget történetét meghatározza földrajzi helyzete. A település a két nagy folyó a Tisza és Maros ártere között keletkezett, egy szigetszerű árvízmentes területen fekszik.A Község északnyugati legmagasabb részén elhelyezkedő Szélmalom dombot kínáljuk eladásra. A domb területe 4767 m2, különleges szépségét egyedei elhelyezkedése kölcsönzi. Az ingatlan belterületi, kivett lakóház besorolású. A domb Tisza folyó felőli, elülső részén már messziről jól észrevehető a hajdan szebb napokat látott szélmalom. A malomhoz felvezető csiga vonalú kocsifeljáró, ugyancsak északnyugati oldalán eladásra kínálunk még egy 1620 m2-es területű szántóföldrészt, amely átminősítés után kiválóan alkalmas lehet parkolónak. A domb észak keleti lankájának tövében ugyancsak eladásra kínálunk egy külön helyrajzi számon található 8769 m2-es, mocsár besorolású ingatlant, mely jelenleg halastóként funkcionál. Aljzatának tisztítását, és a halakkal való telepítést a jelenlegi tulajdonos korábban elvégezte. A tó mélysége átlagosan 1,5m.


[...]A Malom közvetlen szomszédságában áll egy vályog építésű teljes felújítást igénylő 60-70m2 lakóterületű cseréptetős épület. [...]Az ingatlan elhelyezkedése és adottsága miatt kiválóan alkalmas, falusi turizmusra, lovasfarm, állatsimogató, kerékpáros pihenőhely kialakítására, apartmanok, vendéglő üzemeltetésére."


Az ingatlan adatai

Ár: 24.990.000 Ft

Ház típusa: Családi ház

Alapterület: 65 nm

Telekterület: 4767 nm

Emelet: földszint

Félszobák száma: 4

Fűtés típusa: Központi fűtés



Régészeti adatokért katt ide, a tiszavidek.hu izgalmas leírásáért pedig irány az oldal! Az aktuális hirdetés és további fotók az ingatlanbazar.hu oldalán érhetők el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!